Μητσοτάκης: Περισσότερα κόμματα στη Βουλή μπορεί να φέρουν πολλές παγίδες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Νέο μήνυμα συσπείρωσης της δεξιάς βάσης, ειδικά στους ψηφοφόρους που είχαν επιλέξει στις 21 Μαϊου μικρά δεξιά κόμματα, έστειλε κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Συντάγματος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να προσέλθουν ξανά την Κυριακή στις κάλπες “για να κόψουμε το νήμα αυτού του δίμηνου προεκλογικού μαραθωνίου με ένα αποτέλεσμα που θα δίνει στη χώρα μία σταθερή κυβέρνηση, την κυβέρνηση της ΝΔ”.

Ξεκίνησε μάλιστα την ομιλία του με αναφορά τόσο στον ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή, όσο και στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενθυμούμενος τις δικές τους συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα δεκαετίες πριν. Σημειωτέον ότι η ΝΔ δεν είχε πραγματοποιήσει ξανά προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα από το 2009. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης εμμέσως στους Αγανακτισμένους, λέγοντας: “Η πλατεία δεν χωρίζεται πια σε πάνω και κάτω, είναι μία, ελεύθερη και δημοκρατική”.

Δήλωσε ότι “σύμμαχος είναι ο ενθουσιασμός, εχθρός ο εφησυχασμός” και τόνισε: “Πρώτα πάμε στις κάλπες και μετά συνεχίζουμε την ημέρα μας, ώστε καμία ψήφος να μη χαθεί αψήφιστα”.

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε άλλωστε ότι “περισσότερα κόμματα στη Βουλή μπορεί να φέρουν πολλές παγίδες στην επιφάνεια” και ότι: “Μερικές χιλιάδες ψήφοι λιγότερες στην επικράτεια αρκούν να θέσουν σε κίνδυνο την ανάδειξη μιας ισχυρής κυβέρνησης”. Δήλωσε όμως βέβαιος ότι “αυτό όμως όλοι μαζί θα το αποτρέψουμε”.

Υπενθύμισε ότι από τη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη είχε επισημάνει ότι πολλές ακραίες φωνές που μπορεί να μπουν στη Βουλή, δεν θα φέρουν κατ’ ανάγκην πολυφωνία, αλλά ίσως προκαλέσουν μία δημοκρατική κακοφωνία.

“Το επαναλαμβάνω και εδώ, στην πρωτεύουσα που δεν υποβίβασε ποτέ την πίστη σε κομματικό σύμβολο, που κατέβασε όμως εκείνη πρώτη το σύμβολο του ναζισμού από την Ακρόπολη. Είναι η ίδια η ιστορία της Αθήνας που απαντά στους νεόκοπους πολιτικούς εμπόρους της θρησκείας και της πατρίδας”, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε: “Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης απευθυνόμενος στη γαλάζια βάση: “Όπως λοιπόν το Μάιο με την απλή λογική ακυρώσαμε την απλή αναλογική, έτσι και τώρα η πολιτική υπευθυνότητα πρέπει να οδηγήσει στην εθνική σταθερότητα”.

Παραδέχθηκε ότι ο πήχης των προσδοκιών είναι ψηλά, σχολιάζοντας “πόσοι θα στοιχημάτιζαν πριν τις προηγούμενες εκλογές ότι η ΝΔ θα αύξανε τα ποσοστά της και θα ξεπερνούσε το 40%” και πρόσθεσε: “Σας καλώ να βάλουμε ένα στοίχημα και να το ξεπεράσουμε, να πετύχουμε εδώ στο λεκανοπέδιο ακόμη καλύτερα ποσοστά”.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι: “Κάναμε τη δυτική Αττική για πρώτη φορά γαλάζια”. Εκτίμησε ότι: “Η προοδευτική παράταξη εκπροσωπεί πλέον όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλες τις ηλικίες” και διερωτήθηκε ρητορικά: “Που είναι τώρα όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι η ΝΔ είναι πίσω στη νέα γενιά;”

Δήλωσε επίσης: “Στις 21 Μαϊου ψηφίσαμε και νικήσαμε μαζί, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.