Μητσοτάκης: Ψευτοδίλημμα η στροφή προς δεξιά ή κέντρο – «Όχι» σε αυτούς που θέλουν μια μικρή Ν.Δ.

Το μήνυμα ότι οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση περισσότερη προσπάθεια και ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δυναμική επανεκκίνηση» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρώτη Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας μετά τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν ένα ακόμα μεγάλο ποσοστό. Μας έδωσαν εντολή για μια Ελλάδα δίκαιη και αυτή η εντολή ισχύει στο ακέραιο και μετά τις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν ο στόχος που είχαμε θέσει. Να ερμηνεύσουμε σωστά την στάση των ψηφοφόρων και να προχωρήσουμε σε μία δυναμική επανεκκίνηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός κάνοντας ειδική αναφορά και στο υψηλό ποσοστό αποχής.

Συμπλήρωσε ότι «οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς, λιγότερα λάθη, περισσότερα αποτελέσματα και όχι ανέξοδα λόγια», ενώ εκτίμησε ότι «στην Ευρώπη αναμένονται σημαντικές αναταράξεις ενώ στη γειτονίας μας υπάρχουν πόλεμοι με αβέβαιη έκβαση».

Οσον αφορά το στίγμα της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι θα επιμείνει στο ζήτημα των πολυεθνικών καθώς και «στην πρόταση μας για μία από κοινού προστασία του εναερίου χώρου από όλες της χώρες της Ε.Ε.».

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξεις τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις: Καλύτεροι μισθοί, μείωση φόρων, να θωρακίζουμε την πατρίδα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να μείνει μακριά από διλήμματα «περί δήθεν στροφής προς το κέντρο ή προς τα δεξιά». «Ο δρόμος μας οδηγεί μόνο μπροστά», είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι τέτοιες «παρωχημένες ταμπέλες» έχουν ξεπεραστεί. «Ποτέ δεν αρνηθήκαμε (σ.σ. τις ρίζες της Ν.Δ.), αν όμως το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλωθεί, σημαίνει πως έχει ξεραθεί. Οι ρίζες υπάρχουν για να κρατούν το δέντρο γερό και ακμαίο. Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς εξέλιξη», συμπλήρωσε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας το εξής μήνυμα:«Οχι σε όσους θέλουν μία μικρή και φοβική Νέα Δημοκρατία, όταν μεγαλώσαμε κερδίσαμε».

Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για την αντιπολίτευση, που, όπως είπε, υπόσχεται λεφτόδεντρα, απορρίπτοντας τη δημαγωγία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.