Μητσοτάκης: Στο χέρι της Τουρκίας να καθορίσει τη σχέση της με την ΕΕ

Στην προσήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ειρήνη και την επιθυμία της να διατηρήσει μια καλή σχέση με την Τουρκία, που σημαίνει σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν λίγη ώρα πριν από την έναρξη της Ειδικής Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα στην αντζέντα την την Τουρκία και την προκλητική της συμπεριφορά σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών τονίστηκε για άλλη μία φορά ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή της προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της και να προωθήσει τους στόχους της, ενώ ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας χωρίς εντάσεις στην περιοχή.

«Είναι όμως ξεκάθαρο ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή αν θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της», σημείωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί λίγο νωρίτερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η οποία, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υποστήριξε πως το δίλημμα των κυρώσεων δεν αφορά την Ελλάδα αλλά την Τουρκία και τις σχέσεις που θέλει να έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος Κορυφής είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 15:00, ωστόσο, τα σημαντικά για τη χώρα μας θέματα έρχονται αργότερα, στο δείπνο των ηγετών κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.