Μητσοτάκης στον ΣΕΒΕ: Δεν γίνεται πολυεθνικές εταιρείες να έχουν διαφορετικές τιμές ανά χώρα με βάση τα δικά τους συμφέροντα

Στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒΕ μιλά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από το πρωί στην Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Βρέθηκε στην παρουσίαση της μελέτης για το Μετρό της πόλης, επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Στέλιο Αγγελούδη.

Με αναφορές στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και της ιδιαίτερα θετικής πορείας των εξαγωγών ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «το μέρισμα της αύξησης του εθνικού πλούτου επιστρέφει στην κοινωνία και συνδυάζει την ατομική προκοπή με την συλλογική ευημερία».

«Με αυτές, τις επιδόσεις, οι μισθοί και οι συντάξεις αυξήθηκαν σημαντικά μετά από ένα πολυετές πάγωμα», είπε και επανέλαβε ότι «ο στόχος για 950 ευρώ κατώτατο μισθό και 1500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας είναι εφικτός».

«Η σταθερή πολιτική που ακολουθήσαμε για την μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης έχει δικαιωθεί από τις ίδιες τις εξελίξεις. Οι μόνιμες αυξήσεις είναι οι μόνες που δίνουν απάντηση στην εισαγόμενη ακρίβεια. Οι έκτακτες περιστάσεις έχουν ημερομηνία λήξης αλλά η βελτίωση των αποδοχών του μέσου εισοδήματος θα είναι σταθερή και συνεχής. Μήνες τώρα υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις και η μάχη έχει κερδηθεί σε πεδία όπως τα τιμολόγια του ρεύματος», τόνισε επίσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι η ακρίβεια επιμένει στα τρόφιμα αλλά όπως είπε: «έχουμε και διαρθρωτικά κενά και γι αυτό απέστειλα επιστολή για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο έχω ήδη συζητήσει με συναδέλφους μου στο ευρωπαϊκό συμβούλιο. Δεν γίνεται πολυεθνικές εταιρείες να έχουν σημαντικά διαφορετικές τιμές ανά χώρα με βάση τα δικά τους συμφέροντα», τόνισε. Απαιτείται, τόνισε μια κεντρική ρύθμιση και μια πιο συνολική ματιά σε επίπεδο Κομισιόν. Θα τονώσει την σωστή λειτουργία της Ευρωπαϊκής αγοράς και τις επιχειρήσεις.

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.