Μητσοτάκης: Θα απευθύνω μήνυμα το απόγευμα στον ελληνικό λαό για την κατάσταση με τον κορωνοϊό

Είμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τακτική του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το απόγευμα θα απευθυνθώ προς τους πολίτες, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως παρόλο που εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, αυτό δεν είναι παρηγοριά.

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τις περιοχές που βρίσκονται στο πορτοκαλί επίπεδο καθώς και για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κ. Πελώνη υποστήριξε ότο η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λέηψη νέων μέτρων έπειτα από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι αφορούν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους πανελλαδικά αλλά και η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 01:00 και 05:00 το πρωί για τις πορτοκαλί περιοχές- στις οποίες ανήκουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σχολιάζοντας στην ΕΡΤ την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, υποστήριξε πως η επιθετική αυξηση ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο και ουσιαστικά πρόκειται για αύξηση η οποία σταθεροποιείται ως αύξηση. Δεν είναι ένα πρόβλημα εστιασμένο σε κάποιες περιοχές, πρόσθεσε, εξηγώντας πως αναμένεται επιπλέον αύξηση των κρουσμάτων καθώς το πρόβλημα είναι «πανελλαδικό». «Δεν προσπαθούμε να σβήσουμε μικρές φωτιές», πρόσθεσε, ούτε η αύξηση οφείλεται στα αυξημένα τεστ κορωνοϊού καθώς αφενός τα τεστ έχουν αυξηθεί καιρό τώρα αφετέρου είχαμε αυξημένα κρούσματα ακόμα και το Σαββατοκύριακο παρά τα μειωμένα τεστ που πραγματοποιούνται παραδοσιακά αυτό το διάστημα (το ΣΚ δηλαδή). Έτσι βλέπουμε το πραγματικό πρόβλημα, τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.