Μπακογιάννης: «Πρωθυπουργό έχουμε, και θα έχουμε, μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό»

Για τις εκλογές, την αποχή από τις κάλπες αλλά και για τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί η αυτοδιοίκηση μίλησε στο MEGA ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης σχολίασε και τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη περί «αγνώστου Χ» πρωθυπουργού.

«Να σας κάνω εγώ μία ερώτηση πρώτα. Έχουμε καλλιστεία ή κάνουμε πολιτική; Δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα σε αυτή την πόλη; Έχουμε την πολυτέλεια να μη μιλάμε για προγραμματικές θέσεις ή για το εάν υπάρχει σύγκλιση ή όχι; Για το ποιες είναι οι λύσεις στα πραγματικά προβλήματα; Γιατί δόξα τω Θεώ πρωθυπουργό έχουμε και θα έχουμε, μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κάτσουμε όλοι κάτω και να δούμε πρακτικά πώς μπορούμε να πετύχουμε εκείνες τις αναγκαίες αλλαγές για να μην ξαναζήσουμε αυτά που έχουμε ξαναζήσει», είπε αρχικά.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «οι πρώτες εκλογές θα δείξουν ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, οι δεύτερες πώς θα κυβερνήσει αυτός ο πρωθυπουργός».

Για την ανάρτησή του την 25η Μαρτίου που σχολιάστηκε

Για την ανάρτησή του κ. Μπακογιάννη την 25η Μαρτίου ότι «κάποιοι μπορεί να “ξεπεζέψουν”», ο ίδιος σχολίασε πως «αναφέρομαι σε όλους μας (σ.σ. τους πολιτικούς). Μιλάω για όλους μας και βάζω τον εαυτό μου πρώτο, και για να είμαι ξεκάθαρος, επειδή αυτή η αυτοαναφορική κουβέντα για τους πολιτικούς έχει τα όριά της, ας μιλήσουμε λίγο για τους νέους. Θα μας ψηφίσουν ή δεν θα μας ψηφίσουν, θα έρθουν στις κάλπες άνθρωποι που έχουν γεννηθεί μετά το 2004».

«Πώς μιλάμε σε αυτή τη γενιά; Είναι μία γενιά που έχει ορίσει τη ζωή της από το Καστελόριζο μέχρι τώρα τα Τέμπη, μία γενιά που είναι η πιο μορφωμένη γενιά που έχει πατήσει ποτέ αυτά τα χώματα, η πλέον ευρωπαϊκή και η πρώτη γενιά στην ιστορία της χώρα που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Τι λέμε σε αυτά τα παιδιά;

Θα τους μιλάμε σε ξύλινη γλώσσα με αυτά τα βαρύγδουπα για το ’65 ή το ΄74, συνέχεια θα βγάζουμε σκιαμαχίες και θα βγάζουμε τα ζόμπι από τις ντουλάπες, ή θα αρχίσουμε να μιλάμε πρακτικά και ρεαλιστικά και να τα ακούσουμε αυτά τα παιδιά. η αποχή χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται. Έχουμε «χάσει» 1.200.000 από το 2009 έως το 2019 τις τελευταίες εκλογές. και ο φόβος όλων μας είναι ότι η αποχή σε αυτές τις εκλογές θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Αυτό μας αφορά όλους. Γιατί θα ξημερώσει η επόμενη των εκλογών και θα αρχίζει η συζήτηση ”μα πού πήγαν αυτοί οι άνθρωποι”», συμπλήρωσε ο κ. Μπακογιάννης, αναφορικά με τους νέους και για την αποχή από τις εκλογές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.