«Μπαρούτι» τα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Η Milliyet «είδε» και σχέδιο επίθεσης

Ιδιαίτερη ενόχληση έχει προκαλέσει στα ΜΜΕ της Τουρκίας η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν. Κυρίως ενόχλησαν τα θερμά λόγια του Αμερικανού προέδρου.

Στην Τουρκία παρακολουθούν στενά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και άλλωστε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη πει ότι θα… σχολιάσει αφού φύγει από την Ουάσινγκτον ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλλά το κλίμα της απάντησής του φαίνεται ότι καλλιεργούν ήδη τα τουρκικά ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Milliyet, η οποία φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως την 51η πολιτεία των ΗΠΑ! Και το… τερματίζει, γράφοντας πως Ελλάδα και ΗΠΑ θέλουν να κάνουν επίθεση στην Τουρκία!

«Θα πραγματοποιηθεί μια αεροπορική επίθεση-παγίδα, στην οποία η Τουρκία θα αναγκαστεί να απαντήσει και τότε θα την παρουσιάσουν ως επιτιθέμενη και ΗΠΑ και Ελλάδα θα ξεκινήσουν μια περιεκτική επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Στην επίθεση θα συμμετάσχουν και οι Κούρδοι του Ιράκ, με την Συρία», γράφει! Σημειώνει δε ότι «η επίθεση δεν θα είναι εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ γι’ αυτό και καμιά χώρα του ΝΑΤΟ δεν θα εναντιωθεί».

«Οι συναντήσεις Μητσοτάκη είναι επίδειξη δύναμης, και δείχνουν το βάρος της Ελλάδας στις ΗΠΑ», σχολίασε από την πλευρά του ο ανταποκριτής του Haber Turk.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχείρησε να βάλει την Τουρκία στο στόχαστρο κατά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν. Λέγεται πως ο Μητσοτάκης έδειξε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρει από την πλευρά της η Yeni Safak.

«Έλληνας πρωθυπουργός: Η Τουρκία δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την ένταξη στη Φινλανδία και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ως διαπραγματευτικό στοιχείο» η εφημερίδα Sozcu σχολιάζει τα όσα έγιναν στον Λευκό Οίκο και όσα συζήτησαν Μητσοτάκης – Μπάϊντεν, με αναφορές και στην Τουρκία και στην προκλητική της πολιτική σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.