«Μπάζα» 600.000 ευρώ από σπίτι πρώην κατασκευαστή

Στο στόχαστρο της οργανωμένης σπείρας διαρρηκτών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μπήκε το πολυτελές σπίτι πρώην κατασκευαστή ακινήτων στη Βουλιαγμένη.

Η συγκεκριμένη επίθεση ήταν η πιο «προσοδοφόρα» για την εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, το σπίτι υπήρχε χρηματοκιβώτιο με 500.000 ευρώ σε μετρητά και ρολόγια αξίας 100.000 ευρώ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά από αυτή τη «μπάζα» οι διαρρήκτες αποφάσισαν να σταματήσουν –έστω προσωρινά- τη δράση τους. Οι διαρρήκτες ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο του πρώην κατασκευαστή και το πήραν μαζί τους στην «έδρα» τους στη δυτική Αττική. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είχαν παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πολυτελές σπίτι, πριν εισβάλουν σε αυτό.

Το κύκλωμα είχε το κρησφύγετο του σε σπίτι στο Ζεφύρι. Εκεί είχαν τοποθετήσει ένα μεγάλο χρηματοκιβώτιο, μέσα στο οποίο κατέληγαν τα κλοπιμαία. Αυτό ήταν το «θησαυροφυλάκιό» τους, όπως λένε αστυνομικές πηγές. Η σπείρα «χτυπούσε» σπίτια στις περιοχές : Βουλιαγμένη, Άλιμος, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Βύρωνας, Παλαιό Φάληρο και Άγιους Αναργύρους Αττικής.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν εννιά διαρρήξεις με τη λεία τους να υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Έλληνες, ο μεν πρώτος ως διευθύνων την εγκληματική ομάδα και ο δεύτερος ως μέλος αυτής.

Επιπλέον, σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή πυροβόλου όπλου (πιστόλι) καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία προκειμένου να αναγνωριστούν από τους δικαιούχους ώστε ακολούθως να αποδοθούν. Διενεργήθηκαν τρεις έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων στις περιοχές Ζεφύρι και Αχαρνές Αττικής.

Κατασχεθήκαν ένα λειτουργικό πυροβόλο όπλο (πιστόλι) μάρκας GLOCK , το οποίο είχε κλαπεί το έτος 2015, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, ένα πλήρες σύστημα οξυγονοκόλλησης για τη διάνοιξη χρηματοκιβωτίων, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιημένες κάρτες sim καθώς και πέντε φιαλίδια με χημική ουσία για την ανίχνευση περιεκτικότητας χρυσού.

Αναζητείται έτερος άγνωστος δράστης ως συνεργός των προαναφερθέντων συλληφθέντων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.