«Μπούκαρε» με φόρα ο Ιανός στην Κρήτη-Κλείνουν γέφυρες, πλημμύρισαν καταστήματα

Προβλήματα με το… καλημέρα από την “επίσκεψη” του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» στην Κρήτη. Εντονότατες βροχές, αμέτρητοι κεραυνοί , προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις αεροπορικές πτήσεις! Δείτε τις πρώτες εικόνες από το νησί και live εικόνα του κυκλώνα.

Όπως σας είχε ενημερώσει από νωρίς το newsit.gr, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο Ιανός έφτασε στην Κρήτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τις πρώτες εικόνες από το νησί και όλα δείχνουν πως ο μεσογειακός κυκλώνας θα επηρεάσει περισσότερο την δυτική του πλευρά.

Από νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις από τα δυτικά και συγκεκριμένα τα Χανιά ενώ το απόγευμα καταιγίδες και κεραυνοί έκαναν την εμφάνισή τους και στο νομό Ηρακλείου.Στις 7 περίπου το απόγευμα ξεκίνησε η καταιγίδα στο κέντρο της πόλης ενώ παράλληλα καταγράφεται μία έντονη δραστηριότητα με κεραυνούς. Μάλιστα η ένταση της βροχής είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει ορατότητα πέρα από τα τέσσερα μέτρα.

Σοβαρό πρόβλημα προκάλεσε και στις πτήσεις καθώς στο αεροδρόμιο της πόλης, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις πτήσεις με μία εξ αυτών να προσγειώνεται στην Κω.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε έκρηξη πυλώνα της Δ.Ε.Η. στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου, στο ύψος του παλιού ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές. Συνεχείς διακοπές συμβαίνουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου.

Ήδη οι αρχές προχωρούν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά που ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και είναι επικίνδυνη η διάβαση. Την ίδια ώρα έχουν μαρτυρίες στο cretapost κάνουν λόγο για προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει.