Μπουρδούμης για προφυλάκιση Φιλιππίδη: «Αποτελεί ηθική δικαίωση»

Με τον ηθοποιό, Αλέξανδρο Μπουρδούμη ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχει αναλάβει ενεργό ρόλο σε σχέση με την προβολή του κινήματος #metoo, επικοινώνησε το Newsbomb.gr, μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης που την ώρα εκείνη βρισκόταν σε γυρίσματα και μόλις είχε πληροφορηθεί την εξέλιξη, δήλωσε στο Newsbomb.gr: «υπάρχει μια ηθική δικαίωση για όλη αυτή την υπόθεση. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις».

Όπως έγινε γνωστό, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης βρίσκεται ήδη στη ΓΑΔΑ.

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της φύσεως των αδικημάτων του (σεξουαλικά εγκλήματα) θα οδηγηθεί είτε στις φυλακές Τρίπολης είτε στις φυλακές Γρεβενών, χωρίς να αποκλείεται και ο Κορυδαλλός.

Υπενθυμίζεται, ότι η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση από τη πρώτη στιγμή σήκωσε αμέσως τα «μανίκια» για να ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κλήθηκαν και κατέθεσαν ήδη τα τρία φερόμενα θύματα, επιβεβαιώνοντας όσα κατέθεσαν και στον εισαγγελέα, ενώ φαίνεται πως έχουν καταθέσει και μάρτυρες της υπόθεσης. Ωστόσο, φαίνεται πως για μια από τις δυο περιπτώσεις απόπειρας βιασμού έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τον ηθοποιό.