Μύδροι Ιερώνυμου Λαρίσης για παπα-Δημήτρη: Έβαλαν μέχρι πετραχήλι σε ξύλινο ομοίωμα του Αγίου Δημητρίου, που τα βρήκαν αυτά; (video)

Αποκαλύψεις για το παρελθόν του ιερέα των Αγίων Ισιδώρων -ο οποίος βρίσκεται πλέον στα Χανιά της Κρήτης- που καταγγέλλεται ότι εμπορευματοποιεί ιερό σύμβολο υποσχόμενος θαύματα για να προσελκύσει πιστούς, έκανε ο μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε παλαιότερες ένορκες διοικητικές εξετάσεις για τα πεπραγμένα του παπά Δημήτρη και είπε πως όσο το θέμα δεν λύνεται προκαλεί αναστάτωση στο χώρο των κληρικών.

“Μεγαλύτερος εχθρός της εκκλησίας τον 21ο αιώνα είναι η θρησκοληψία, η λάθος πίστη, τα λάθος πιστεύματα και οι ερμηνείες που δίνουμε πολλές φορείς εμείς προσωπικά και μόνοι μας ενώ η Εκκλησία λέει κάτι άλλο. Αυτή είναι η περίπτωση των Αγίων Ισιδώρων” είπε ο Μητροπολίτης Λαρίσης.

Μάλιστα, θέλοντας να καταδείξει το μέγεθος της στρέβλωσης της χριστιανικής πίστης που συντελείται, έφερε ένα παράδειγμα: “Είχαν ομοίωμα του Αγίου Δημητρίου, ξύλινο, αγιογραφημένο, στο οποίο είχανε βάλει ένα πετραχήλι. Σε στρατιωτικό άγιο ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ στη ζωή του ιερέας πετραχήλι; Ενεργείται η ιεροσύνη μετά θάνατο; Που τα βρήκαν αυτά;” διερωτήθηκε.




Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.