Μυθιστορηματικής αξίας χαρακτηρίζει ο Αλ. Τσίπρας τα περί Πούτιν – Ολάντ – δραχμής

Διέψευσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσα γράφτηκαν για τα περί αιτήματος της Αθήνας στη Μόσχα το 2015 για τύπωμα δραχμής.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24 για το βιβλίο των Γάλλων δημοσιογράφων σύμφωνα με το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο οποίο ειπώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση σκεφτόταν να τυπώσει δραχμές μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας απάντησε:

«Το σχέδιο για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή και την έξοδο από το ευρώ δεν ήταν ένα σχέδιο που αφορούσε εμένα, ούτε τον Φρανσουά Ολλάντ, ούτε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν το σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ένα σχέδιο που απέτυχε κυρίως χάρη στη δυνατότητα να συνεργαστούμε οι προοδευτικές κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να πείσουμε την Άγκελα Μέρκελ να μην προχωρήσει με αυτό το σχέδιο».

Παράλληλα, υπογράμμισε «με έναν απόλυτο τρόπο ότι όλα όσα ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό ίσως έχουν μια μυθιστορηματική αξία, όμως δεν απηχούν την πραγματικότητα. Τόσο εγώ όσο και ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε εκείνες τις δύσκολες ημέρες και το μεγαλείο ψυχής που χρειάστηκε για να παραμείνει σταθερή η Ευρώπη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.