Ν.Δ.: Επίκαιρη επερώτηση για τα περί «ρωσικής ανάμειξης» στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας

Επίκαιρη επερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών κατέθεσαν 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δημόσιες αναφορές περί ρωσικής ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και τις σοβαρές αλληλοκαταγγελίες μεταξύ των πρώην υπουργών Εξωτερικών και Αμύνης.

Όπως αναφέρουν, «ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Καμμένος, μιλώντας στις 19 Απριλίου στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Κοτζιάς την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών μεθόδευσε διαδικασίες προκειμένου συγκεκριμένη εταιρεία να αναλάβει το έργο έκδοσης βίζας, παρουσιάζοντας παράλληλα σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία (emails) μεταξύ διπλωματών.

Σε συνέχεια αυτών των καταγγελιών, μιλώντας κατά την πρόσφατη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, o κ. Κοτζιάς δήλωσε σχετικά ότι τα μηνύματα που είχε καταθέσει ο κ. Καμμένος στη Βουλή δεν είχαν σχέση με τον server του υπουργείου. Προσέθεσε, επιπλέον, ότι τα emails προέρχονται από αμερικανικό server και επομένως η υποκλοπή θα μπορούσε να γίνει μόνο από χάκερ της ΕΥΠ, των Ρώσων ή των Κινέζων.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά, στις 13 Μαΐου η ρωσική πρεσβεία τον κάλεσε να παρουσιάσει στοιχεία αρμοδίως, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για “ρωσική ανάμειξη” στα εσωτερικά της Ελλάδος”».

Με βάση όλα αυτά, «που αφορούν στο σοβαρότατο ζήτημα καταγγελιών για ανάμειξη τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας», οι βουλευτές της Ν.Δ. ρωτούν τον Γιώργο Κατρούγκαλο:

«1. Έχετε κάνει ενέργειες προκειμένου να διασταυρώσετε τα λεγόμενα του προκατόχου σας;

2. Ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο της υπόθεσης αυτής;».

Την επίκαιρη αυτή επερώτηση υπογράφουν οι: Γεώργιος Κουμουτσάκος, Σάββας Αναστασιάδης, Άδωνις Σπυρίδων Γεωργιάδης, Στέργιος Γιαννάκης, Αθανάσιος Δαβάκης, Τάσος Δημοσχάκης, Αθανάσιος Καββαδάς, Σταύρος Καλαφάτης, Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κικίλιας, Παναγιώτης (Πάνος) Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Τασούλας, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Χρήστος Κέλλας και Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, υποστηρίζει ότι «τα μικροκομματικά παιχνίδια των πρώην κυβερνητικών εταίρων εκθέτουν τη χώρα διεθνώς, δημιουργούν ερωτηματικά και ανησυχία στους πολίτες. Χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις.

Εάν μεν ισχύουν τα καταγγελλόμενα, πρόκειται για μια άκρως σοβαρή υπόθεση, για την οποία θα πρέπει όχι μόνον να διερευνηθούν όλες της οι διαστάσεις, αλλά και να επιβληθούν οι απαραίτητες κυρώσεις.

Εάν δεν ισχύουν, είναι αδιανόητο να επιτρέπει η κυβέρνηση τον εκφυλισμό της πολιτικής ζωής της χώρας σε κακή απομίμηση του Τζον Λε Καρέ, προκειμένου να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και σκοπιμότητες πολιτικής επιβίωσης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.