Ν.Δ.: Ο Γαβρόγλου να αλλάξει την άκρως επικίνδυνη η ρύθμιση για το άσυλο

Τροποποίηση της ρύθμισης για το άσυλο ζητεί η Νέα Δημοκρατία από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Συγκλήτου στο ΑΠΘ, κατά την οποία φοιτητές κλείδωσαν μέλη της μέσα στο κτήριο διοίκησης.

Η τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημειώνει ότι «δεν αρκεί η καταδίκη της πράξης από τον κύριο θπουργό, η οποία αποδεικνύει την από πλευράς του σχετική συνειδητοποίηση του λάθους του».
«Τον καλούμε εδώ και τώρα να διορθώσει το λάθος αυτό και να τροποποιήσει την ρύθμιση για το άσυλο: αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής της Ν.Δ. διερωτάται τι περιμένει ο υπουργός για να αντιληφθεί ότι «η άκρως προβληματική, οπισθοδρομική και επικίνδυνη ρύθμιση για το άσυλο, την οποία επανέφερε πριν περίπου δυο μήνες, εκτραχύνει την κατάσταση ανομίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

«Δεν συνειδητοποιεί ότι τα περιστατικά βίας, αλλά και οι εν γένει έκνομες πράξεις στους χώρους εντός των Ιδρυμάτων, αλλά και πέριξ αυτών, αυξάνονται εκθετικά;» συνεχίζει και τονίζει: «Οι προπηλακισμοί εναντίον της πρυτάνεως και προέδρων τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, η διαπόμπευση καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου με αφίσες στους τοίχους Ιδρυμάτων της χώρας επειδή τόλμησε να αντιδράσει σε τέτοιου είδους πράξεις, η βίαιη επίθεση εναντίον ενός φοιτητή ΑμεΑ εντός του προαύλιου χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μόνο κάποια από τα πρόσφατα περιστατικά, τα οποία αποκαλύπτουν το μέγεθος της παθογένειας εντός των Ιδρυμάτων».

Για το χθεσινοβραδινό περισταστικό η κ. Κεραμέως λέει ότι «περίπου 40 φοιτητές εισέβαλαν στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και για αρκετές ώρες κρατούσαν “ομήρους” μέλη της Συγκλήτου, μέχρι να ενδώσουν στα αιτήματά τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.