Ν. Κοτζιάς: Μένουμε σε επαφή με τον Μ. Νίμιτς

Χωρίς να υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για το όνομα της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι έγινε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και σοβαρή συνάντηση με τον κ. Νίμιτς, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα τα Σκόπια.

Ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών για το κλίμα που βρήκε στη γειτονική χώρα και ο κ. Κοτζιάς, όπως ο ίδιος ανέφερε, τον ενημέρωσε «για το πώς σκεφτόμαστε εμείς, μετά από τις συναντήσεις που κάναμε με την καινούργια κυβέρνηση του βόρειου γείτονά μας». «Συμφωνήσαμε να μείνουμε σε επαφή και να αναζητήσουμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να ανοίξουμε μία διαδικασία για την αναζήτηση λύσης» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις καλής θέλησης από την πλευρά της κυβέρνησης των Σκοπίων, ο υπουργός Εξωτερικών απαντησε πως υπάρχουν μόνο επικοινωνιακά, τονίζοντας ότι πρέπει να δείξουν τέτοιες ενδείξεις ουσιαστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.