Ν. Παππάς: Οι διαφωνίες για την πορεία της ΕΡΤ είναι θεμιτές

Με μια λακωνική δήλωση έσπευσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς να κλείσει το θέμα της παραίτησης του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, ο οποίος εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την πως δεν του προσέφερε στήριξη όταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης «άφησε αιχμές για το ήθος» του.

«Οι διαφωνίες για την πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι θεμιτές», παρατήρησε ο κ. Παππάς και ευχαρίστησε τον κ. Τσακνή για την προσφορά του στην ΕΡΤ «από την πρώτη μέρα που βάλαμε τέλος στο “μαύρο”».

«Η ΕΡΤ θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του προέδρου της και ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσακνής στη δήλωση παραίτησής του ανέφερε για τον κ. Καλφαγιάννη ότι «ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος» του.

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης:

«Τόσο η κυβέρνηση διά των υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παππά, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ τη νέα διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, ‘τη εξαιρέσει εμού’. Μάταια θα περίμενε κανείς μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου. Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρείας στα χέρια τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.