Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίσσεται το ναυάγιο που έγινε σήμερα (14.06.2023) ανοιχτά της Πύλου, καθώς το Λιμενικό Σώμα έχει ως τώρα ανασύρει 17 πτώματα από τη θάλασσα.
Νωρίτερα σήμερα σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα, όταν έγινε γνωστό ότι το αλιευτικό σκάφος γεμάτο μετανάστες, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη, ανετράπη σε σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου. Από το ναυάγιο έχουν ήδη ανασυρθεί 17 πτώματα.
Στη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, περισυνελέγησαν 104 άνθρωποι 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.
Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία.
Οι ελληνικές Αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 02:30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σ’ επιφυλακή τα νοσοκομεία της Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.





























