ΝΔ: Αντεπίθεση για εθνικά θέματα και Καμμένο

Για πολιορκημένη χώρα κάνει λόγο ο Μητσοτάκης σε εξωτερική πολιτική, οικονομία και θεσμούς, ενώ ο σύμβουλός του Τάκης Θεοδωρικάκος διαμηνύει ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης να γίνουν αδιέξοδα της Ελλάδας

Κλιμακώνει τις επιθέσεις της στον Πάνο Καμμένο η ΝΔ μετά την επιχείρηση πολιτικής απονομιμοποίησης του Νίκου Κοτζιά με την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποδεχτεί την πρόσκληση του υπουργού εξωτερικών για να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων Αθήνας και Σκοπίων. Ενόψει της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον υπουργό εξωτερικών, η αξιωματική αντιπολίτευση με σκωπτικό τρόπο και ειρωνική διάθεση καλεί το Μαξίμου να ξεκινήσει την ενημέρωση από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ “αντί να αναζητά συνενόχους στην αντιπολίτευση”, κατηγορώντας την κυβέρνηση για μυστικές διαπραγματεύσεις και διπλωματική αποτυχία.

Η γραμμή της πλήρους αποδόμησης και απονομιμοποίησης Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου που ακολουθεί η ΝΔ κλιμακώνεται για το σύνολο της κυβερνητικής ατζέντας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την παρουσία του τους εορτασμούς από την επέτειο από την έξοδο του Μεσολογγίου συνέκρινε την Ελλάδα με “πολιορκημένη χώρα”, διευρύνοντας την έννοια της πολιορκίας με την κατάσταση της οικονομίας, τη διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας από το Μαξίμου αλλά και τη γενικότερη πολιτική ατμόσφαιρα.

Ακόμα πιο σαφής των προθέσεών της ΝΔ ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο νέο κύκλο σεμιναρίων των στελεχών της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι μπροστά σε πολλαπλά αδιέξοδα εξαιτίας της ανεύθυνης πολιτικής της στην οικονομία, τα εθνικά θέματα, τους θεσμούς. Είναι σε πολιτική αποσύνθεση και σε ιδεολογική και ηθική απαξίωση. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τα δικά της αδιέξοδα να γίνουν αδιέξοδα για την πατρίδα μας”.

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ εντάσσει και την άρνησή της να συναινέσει στην εκκίνηση της συζήτησης για την αναθεώρηση του συντάγματος. Στην ίδια κατεύθυνση η ΝΔ συνεχίζει τις επιθέσεις της στο λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης και ανήρτησε και σχετικό βίντεο χτες για διορισμούς “ημετέρων, φίλων και συγγενών” με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε μέρα πρωταπριλιά”, ενώ εμμένει να μιλάει για “βρώμικο ψέμα” σε ότι αφορά την “καθαρή έξοδο από το μνημόνιο” κάνοντας λόγο για “εικονική πραγματικότητα” και “ανύπαρκτο success story”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.