ΝΔ: Προσυνέδριο «think tank» για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Το πρώτο προσυνέδριο που διοργάνωσε η ΝΔ στη Νίκαια, ενόψει του 11ου συνεδρίου της, έμοιαζε περισσότερο με εκδήλωση think tank παρά με συνάντηση κομματικού μηχανισμού.

Επιχειρηματίες, καθηγητές, άνθρωποι της αγοράς και ειδήμονες για τις τάσεις της εργασίας στην Ελλάδα, κάθισαν σε καρέκλες μπροστά από ένα τραπεζάκι. Πόντιουμ δεν υπήρχε, υπήρχε όμως γιγαντοοθόνη προκειμένου να προβάλλονται στοιχεία και διαγράμματα, διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και πολλές ερωτήσεις από το κοινό.

Στις παρεμβάσεις των ομιλητών ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα για το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις.

Όπως ότι η Ελλάδα έχει μόνο 3.000 επιχειρήσεις με εξαγωγικό και επενδυτικό χαρακτήρα και οι περισσότερες από αυτές είναι μικρομεσαίες που αν στηριχθούν θα δημιουργήσουν 200.000 θέσεις εργασίας.

Ότι οι επιχειρήσεις που πρέπει να δημιουργηθούν είναι 10.000 για θα καλυφθεί το κενό των 800.000 θέσεων εργασίας.

Ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές αλλά εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας, της έλλειψης ασφάλειας δικαίου και του αυξημένου μη μισθολογικού κόστους, ζητούν από τους Έλληνες επιχειρηματίες να μεταφέρουν την έδρα τους σε χώρες πιο φιλικές για το επιχειρείν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.