Νέα διασωλήνωση 12χρονου με κορωνοϊό

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η διασπορά του κοροναϊού στα παιδιά, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάνω από 10 παιδιά αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων. Το τελευταίο είναι ένα 12χρονο αγόρι, το οποίο εισήχθη στο Αγλαΐα Κυριακού για κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Εκεί του έγινε τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου βγήκε θετικό. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διασωλήνωσή του.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρεται και ο ΕΟΔΥ στη σημερινή επιδημιολογική του έκθεση. «Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 332 (58.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.936 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 259 (ημερήσια μεταβολή -11.6%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 267 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε την αναφορά παρακάτω

Διψήφιος ο αριθμός των παιδιών με κοροναϊό στα νοσοκομεία Παίδων

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες τόσο στο Αγλαΐα Κυριακού, όσο και στο Αγία Σοφία, καταγράφεται αύξηση στις εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Στο πρώτο νοσηλεύονται 6 παιδιά και στο δεύτερο 3 παιδιά και 4 νεογνά.

Οι ειδικοί ανησυχούν και απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν μαζικά. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με φόντο το μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες ανέφερε στον Real FM: «Tις τελευταίες επτά ημέρες έχασαν τη ζωή τους 6 νέοι άνθρωποι ηλικίας 18 έως 39 ετών, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 13 νέοι αυτής της ηλικιακής ομάδας και ένα παιδί».

Παράλληλα, σημείωσε πως το 1/3 του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ από τους εμβολιασμένους είναι μονοψήφιος ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και μερικές δεκάδες νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κοροναϊό. «Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατική θα ήταν μονοψήφιος», σημείωσε, εκτιμώντας πως περιμένουμε να δούμε μία αυξημένη διασπορά του ιού το επόμενο διάστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.