Νέα φωτιά στην πολύπαθη Μόρια- Πυκνοί καπνοί σκέπασαν την περιοχή

Νεα φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11.00 στην περιοχή του πρώην ΚΥΤ Μόριας. Η φωτιά καίει μέσα στην ήδη καμμένη περιοχή τού ελαιώνα της Μόριας…

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω από το ΚΥΤ Μόριας βρίσκονται ακόμα και σήμερα εκαντοντάδες μετανάστες που με την βοήθεια διαφόρων εθελοντών και αλληλέγγυων διαμένουν και σιτίζονται στην περιοχή.

Συνολικά 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του μέχρι και σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το πρωί.

Από αυτούς κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, προκειμένου να μπουν στη νέα δομή 35 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορονοϊού. Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.
Η εθνική οδός Μυτιλήνης – Θερμής από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή παραμένει κλειστός για 8η μέρα από χιλιάδες πυρόπληκτους φυγάδες του καταυλισμού της Μόριας οι οποίοι ζουν στο δρόμο όσο και στα γύρω κτήματα και τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές.

Πηγή: lesvospost.com