Νέα μαρτυρία για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Λύτρα: Δεν μπορούσε να μιλήσει από τα τραύματα, την έβαλαν σε αμαξίδιο

Μια νέα μαρτυρία για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην κλινική στην οποία μεταφέρθηκε η σύζυγος του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη από εκείνον τα ξημερώματα της Κυριακής και οδήγησε στη σύλληψη του δικηγόρου έφερε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1.

Άτομα από το περιβάλλον της κλινικής που ήταν παρόντα κατά την άφιξη της συζύγου του Απόστολου Λύτρα περιέγραψαν ότι το ζευγάρι μπήκε στην κλινική χωρίς κανείς να τους αναγνωρίσει.

Κατά την ίδια μαρτυρία «η γυναίκα ήταν τόσο τραυματισμένη που έκατσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τα τραύματά της ήταν εμφανή. Κρατούσε το πρόσωπο και το στόμα της επειδή πονούσε».

Εξαιτίας των τραυμάτων που είχε στο στόμα και τη γλώσσα η γυναίκα δεν μπορούσε να μιλήσει, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, με τον ποινικολόγο να αναλαμβάνει τις επικοινωνίες, «να είναι καθησυχαστικός και συνεργάσιμος και να υποστηρίζει ότι τα τραύματα προήλθαν από πτώση στις σκάλες».




Η κατάθεση του γιατρού
Στην κατάθεσή του ο γιατρός, ο οποίος ήταν αυτός που κατήγγειλε στις αρχές το περιστατικό, ανέφερε ότι κλήθηκε να δει μια ασθενή που είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Διαπίστωσε ότι έχει εκχυμώσεις, εκδορές και οιδήματα, αλλά και κάταγμα στη μύτη και σε δάχτυλο του δεξιού χεριού.

«Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε, αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά», προσθέτει ο γιατρός και αναφέρει ότι αμέσως ενημέρωσε την Άμεση Δράση για τις δικές της ενέργειες.

Η κατάθεση του γιατρού ανέφερε τα ακόλουθα:

«Σήμερα 16/06/2024 έχω εφημερία στην Ευρωκλινική καλύπτω τον χειρουργικό τομέα και Τ.Ε.Π.

Περί ώρα … με φώναξε η νοσηλεύτρια των επειγόντων για να εξετάσω μια κυρία που έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Μετέβην και είδα την ασθενή υπό στοιχεία [σσ. αναφέρονται εδώ τα στοιχεία της 37χρονης δικηγόρου].

Κλινικά φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού.

Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPU.

Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της.

Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την άμεση δράση για τις δικές της ενέργειες.

Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.