Νέα μέτρα: «Κατενάτσιο» την Πρωτοχρονιά και αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα

Με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τον δείκτη θετικότητας να έχει εκτιναχθεί δεδομένο είναι πως έρχονται και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην κυβέρνηση εξετάζουν ήδη εναλλακτικά σενάρια, τα οποία εκτός απροόπτου θα μπουν σε εφαρμογή το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Προς το παρόν ακολουθείται μια στρατηγική που είναι επικεντρωμένη σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ παραμένει ο στόχος για ανοιχτή οικονομία.

Νέα μέτρα: Στάση αναμονής στην κυβέρνηση

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο τηρείται στάση αναμονής προκειμένου να διαπιστωθεί το αν η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί σε ηπιότερη νόσηση και κατ/ επέκταση σε μικρότερη πίεση στο σύστημα υγείας. Ωστόσο δεδομένο είναι πως θα υπάρξουν και πρόσθετα μέτρα σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το νέο αυτό κύμα που «αιφνιδίασε» με την ταχύτητα του.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα κρούσματα χθες έφτασαν τα 35.580 με τον δείκτη θετικότητας να αγγίζει το 8.38% όταν μια μόλις εβδομάδα νωρίτερα δεν ξεπερνούσε το 2.02%. Οι ειδικοί κάνουν δραματικές προβλέψεις για περισσότερα από 50.000 κρούσματα την ημέρα, ενώ προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός πως σταμάτησε η υποχώρηση των σκληρών δεικτών της πανδημίας. Οι διασωληνωμένοι ήταν χθες 636 (αυξήθηκαν κατά 20 μέσα σε μια ημέρα), ενώ 72 ακόμα άτομα έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Από το ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.