Νέες αναζωπυρώσεις στην Εύβοια – Ανθρώπινη αλυσίδα από τους κατοίκους για να σταματήσουν τις φλόγες

Η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει να απειλεί χωριά, δάσος και πόλεις όπως η Ιστιαία, με τους κατοίκους να δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων προκειμένου να προστατεύσουν το μέρος τους.

Στην περιοχή Καματριάδες στην Εύβοια, οι κάτοικοι με όσα μέσα διαθέτουν περιμένουν τη φωτιά να πλησιάσει στο μέρος που έχουν επλέξει να δώσουν μάχη με τις φλόγες, εξαιτίας της χαμηλής βλάστησης προκειμένου να ανακόψουν την πορεία του μετώπου.

Αν η φωτιά εξαπλωθεί και παραπέρα θα κινδυνεύσουν σπίτια και μέρος του δάσους που δεν έχει καεί και οι φλόγες θα αρχίσουν να απειλούν την Ιστιαία.

Οι κάτοικοι με κλαδιά στα χέρια προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά όσο μπορούν, καθώς φαίνονται αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Οι φωτιά κατακαίει την Εύβοια για έβδομη μέρα και όπως όλα δείχνουν η πυρκαγιά θα είναι εκεί και το ξημέρωμα, με τους κατοίκους να είναι εξοργισμένοι και απογοητευμένοι από την εγκατάλειψη της πολιτείας.

Η φωτιά έχει πάρει και πάλι διαστάσεις και καίει στην περιοχή από Γαλατσώνα προς Αβγαριά απειλώντας τα χωριά Γαλατσώνα, Αβγαριά, και Ασμίνι.

Νωρίτερα δόθηκε μέσω του 112 εντολή εκκένωσης της Αβγαριάς και των γύρω χωριών προς Ιστιαία για λόγους ασφαλείας.

in.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.