Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία πριν από λίγο, με την κακοκαιρία να συνεχίζει την προέλασή της και σήμερα.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ:

Σήμερα Παρασκευή (02-06-2023) βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Κρήτης και κινείται ανατολικά αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα παρουσιάσουν ύφεση και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές σήμερα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα – Καλός ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Μεγάλη αναμένεται η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος που θα έχουν σύμμαχο τις υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν από σήμερα θα συναντήσουν ισχυρές βροχές στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Λιμεναρχείο Πειραιά, υπολογίζεται ότι από το πρώτο λιμάνι της χώρας θα αναχωρήσουν σήμερα τουλάχιστον 15.000 επιβάτες. Στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός των επιβατών που θα αναχωρήσει για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού.

Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό δρομολόγιο του Hight Speed 4 για Πάρο, Νάξο και Κουφουνήσι είναι sold out, όπως και αυτό του Σαββάτου για Σύρο, Τήνο και Μύκονο. Στο δρομολόγιο του Blue Star Delos έχουν γίνει κρατήσεις από περίπου 1.600 επιβάτες, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 21 αναχωρήσεις από Πειραιά προς διάφορους προορισμούς και 41 προς Αργοσαρωνικό.

Αλλά και από το λιμάνι της Ραφήνας αναμένεται η κίνηση να είναι αυξημένη για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο. Σήμερα για τη γραμμή έχουν προγραμματιστεί πέντε δρομολόγια (δύο το πρωί και τρία το απόγευμα), με τις θέσεις που απομένουν να είναι λιγοστές. Όπως είπαν ταξιδιωτικοί πράκτορες στο protothema.gr, όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους καλό θα είναι να έχουν κλείσει εισιτήριο νωρίτερα καθώς οι θέσεις στα γκαράζ των πλοίων είναι περιορισμένες, ενώ συνιστάται σε όλους τους ταξιδιώτες να φροντίσουν να εξασφαλίσουν έγκαιρα και τα εισιτήρια της επιστροφής του.

Αντίθετα με τις Κυκλάδες, δρομολόγια που εξυπηρετούν προορισμούς που είναι πιο μακριά (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Μυτιλήνη, κτλ), δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε διαθεσιμότητα.

Σε ότι αφορά τον καιρό η πρόσκαιρη επιδείνωση του προβλέπεται από τις πρωινές ώρες, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, από βαρομετρικό χαμηλό που κινείται νότια της Κρήτης προς την Κύπρο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεαστούν επίσης, με μικρότερη ένταση, τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας – συμπεριλαμβανομένης της Αττικής – και η Νότια Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και ενδεχομένως τοπικά έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα όπου θα παρουσιάσουν ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στον προγνωστικό χάρτη, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή του αθροιστικού υετού στη Νότια Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας 02/06.

Rains_June2_South

Σε αντίθεση με την σημερινή κακοκαιρία, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος το σκηνικό που θα επικρατήσει στην χώρα θα είναι καλοκαιρινό με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν σε αρκετές περιοχές έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Εξαιρετικό καιρό δε, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και στα νησιά μας, σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.