Νέος γ.γ. στο υπουργείο Ναυτιλίας o Γ. Κασσάρας

Ο Γιώργος Κασσάρας ορίστηκε ως νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα, Ιωάννη Γιαννέλη.

Ο αναπληρωτή υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, στη διάρκεια της συνομιλίας τους, τόνισε τον κρίσιμο ρόλο που επιτελεί η γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην υλοποίηση κομβικών πολιτικών για την Νησιωτικότητα, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η υδροδότηση των άνυδρων νησιών αλλά και η στήριξη του εγγενούς νησιωτικού πολιτισμού, που στόχο έχουν την δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και ευημερίας για τα νησιά μας. Επίσης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στις νέες θετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΓΓΑιΝΠ, μετά την επέκταση των αρμοδιοτήτων της σε όλη τη νησιωτική επικράτεια, γεγονός που επιτάσσει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και προσήλωση. Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός ευχήθηκε στον νέο γ.γ. δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή του για μια γόνιμη συνεργασία, αφού, ως νησιώτες και οι δυο, μοιράζονται το ίδιο όραμα και τις ίδιες αγωνίες για τους νησιωτικούς τόπους και τους κατοίκους τους.

Ο κ. Κασσάρας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και δήλωσε πως με ιδιαίτερη χαρά και ευθύνη αναλαμβάνει το νέο αυτό ρόλο που του ανατίθεται. Όλη μου η ζωή, συμπλήρωσε, είναι συνυφασμένη με τα νησιά, από το νέο αυτό πόστο, ελπίζω να συμβάλλω στην προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των νησιωτών και για την ενίσχυση της αναπτυξιακής τους δύναμης.

Ο Γιώργος Κασσάρας είναι οικονομολόγος και πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου. Γεννήθηκε στην Χώρα Καλύμνου το 1950. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου από το 2011 με το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο διεγράφη το 2012 διότι καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο. Διετέλεσε επίσης Υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες «Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.» καθώς και Πρόεδρος σε πρωτοβάθμια Σωματεία-μέλη της.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) από το 1986 έως σήμερα και επί σειρά ετών ήταν μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (Σ.τ.Α.). Στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών κατά τα έτη 1975 έως 2009, κατά τη διάρκεια των οποίων υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στην Κεντρική και σε Περιφερειακές Υπηρεσίες. Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε στη θεσμοθέτηση αντικειμενικών, αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων για τις μεταθέσεις και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς επίσης και στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.