Νέος ΚΟΚ: Πότε οι οδηγοί θα χάνουν το δίπλωμά τους

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να καταγραφούν οι όποιες ενστάσεις ούτως ώστε να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο που θα έρθει στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έρχονται στο φως, ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα προβλέπει αυστηρές ποινές και αφαίρεση πινακίδων (για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα) στην περίπτωση που οι οδηγοί κάνουν πολύ σοβαρές παραβάσεις συνέχεια. Ακόμη, θα μειωθεί στα 30 χλμ./ώρα το όριο ταχύτητας μέσα στις πόλεις αλλά με… μεταβατική ισχύ. Στον νέο ΚΟΚ θεσπίζονται τέσσερις κατηγορίες παραβάσεων βάσει της επικινδυνότητας.

Στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς εκτός από τα πρόστιμα προβλέπονται και επιπλέον διοικητικά μέτρα που περιλαμβάνουν επιπλέον αφαίρεση του διπλώματος για 30 ημέρες.

Το δίπλωμα θα αφαιρείται, μέσω του Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ), είτε στους 25 πόντους ποινής κατά τη διάρκεια 3 ετών, είτε σε περίπτωση επανάληψης σοβαρής παράβασης εντός του ίδιου έτους (π.χ. παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.