Νίκος Ανδρουλάκης στο «Έθνος»: Να ανατρέψουμε τον δικομματισμό που βουλιάζει τη χώρα

«Να ανατρέψουμε τον δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ που γεννά παθογένειες και βουλιάζει τη χώρα». Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» του Σαββατοκύριακου ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Μιλώντας στη Φ. Γιωτάκη ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ότι «μπήκα σ’ αυτή τη μάχη για να συμβάλλω στην αλλαγή γενιάς που σημαίνει και αλλαγή νοοτροπίας. Πρέπει να συναντηθούμε ξανά με τους πολίτες, να τους πείσουμε ότι η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι μάταιη. Δεν αποτελούν πεπρωμένο του τόπου η μιζέρια και η στασιμότητα».

Ο ευρωβουλευτής εκφράζει την αισιοδοξία του για τη μαζικότητα της εκλογικής διαδικασίας κι ότι τα όποια εμπόδια δεν θα περιορίσουν τη συμμετοχή στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου ενώ για το χρόνο που απομένει αναφέρει: «Ελπίζω ότι είναι αρκετός ο χρόνος ώστε να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό την ανάγκη δημιουργίας μιας σύγχρονης δημοκρατικής παράταξης που θα βγάλει την Ελλάδα από τα σημερινά αδιέξοδα».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι οι νέοι πρέπει να βγουν μπροστά να εκφράσουν τις ανάγκες της Ελλάδας του 2017 και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του μέλλοντος. «Να φτιάξουμε ένα κόμμα που να απαντά σε υπαρκτά προβλήματα, με σύγχρονο πολιτικό λόγο και ισχυρή κουλτούρα εσωτερικής δημοκρατικής λειτουργίας. Επιθυμία μου είναι η οικοδόμηση μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης στην οποία θα υπάρχει χώρος για όλους: Από τη γενιά των γoνιών μας μέχρι και τη γενιά των παιδιών μας. Θέση θα υπάρχει για όλους όσοι αποδέχονται το κοινό ηθικό και αξιακό πλαίσιο λειτουργίας, χωρίς ηλικιακούς αποκλεισμούς.

Όχι στη Βαβέλ

Σε ερώτηση για την «πολυφωνία» που εμφανίστηκε στη Βουλή απαντά: «Από την αρχή υποστήριζα τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα ώστε να αποφύγουμε τέτοια ζητήματα. Δυστυχώς, τα κόμματα που συμμετείχαν στη ΔΗΣΥΜ, με την εξαίρεση της ΔΗΜΑΡ, δεν συμφώνησαν μ’ αυτή τη πρόταση και τελικώς υιοθετήθηκε το πολυκομματικό μοντέλο.

Αναφέρει ότι είναι πρώιμη η συζήτηση για συνεργασίες με άλλα κόμματα γιατί κάτι τέτοιο περιφρονεί τη δυναμική των εξελίξεων. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «πρέπει να αποφύγουμε τη συγκυριακή σύγκλιση δυνάμεων, μια μικρή ένωση μεγάλων εγωισμών. Δυσκολίες πάντα υπάρχουν, ωστόσο, όποιος πάει κόντρα στους καιρούς θα απομονωθεί από την ίδια την κοινωνία. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω να ενώσω όλες τις δυνάμεις της προοδευτικής παράταξης, ανεξάρτητα από το αποτελέσματα των εκλογών.

Τέλος, στην ερώτηση ποια θα ήταν η στάση του στη Βουλή στο νόμο για τα διεμφυλικά άτομα υπογραμμίζει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής και θυμίζει μια ρήση του Καζαντζάκη: «Αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι εσύ…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.