Νίκος Χατζηνικολάου – Παύλος Πολάκης: Η ανοικτή κόντρα στο Twitter και στο βάθος… δικαστήριο

Μετά την επιστολή αναδίπλωσης του Παύλου Πολάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε το Σάββατο (18/3) αποφάσισε να παραμείνει στα ψηφοδέλτια ο Κρητικός πρώην υπουργός. Προφανώς και η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει σωρεία σχολίων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι επικριτικά για τη στάση που τηρούν τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ένας από όλους όσοι σχολίασαν την παραμονή Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ο δημοσιογράφος επέκρινε τη στάση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έσπευσε να του απαντήσει στο γνωστό ύφος που χρησιμοποιεί με αποτέλεσμα να «φουντώσει» ξανά η κόντρα των δύο.

Στο παρελθόν, ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει επικρίνει ανάλογες τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη, από την εποχή που ο τελευταίος ήταν υπουργός των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο Κρητικός βουλευτής έχει συμπεριλάβει τον έμπειρο δημοσιογράφο από όσους κατηγορεί με σκληρές εκφράσεις κατά καιρούς, με αποκορύφωμα την ανάρτηση με τις «προγραφές» δημοσιογράφων και δικαστικών στις 26 Φεβρουαρίου, η οποία πυροδότησε και τις μεγάλες αντιδράσεις και λίγο έλειψε να τον θέσουν εκτός κόμματος.

Με αφορμή, λοιπόν, την παραμονή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Χατζηνικολάου έγραψε στο Twitter: «Ο Πολάκης ζήτησε συγνώμη ΜΟΝΟ από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για να ξαναμπεί στο ψηφοδέλτιο και να μη χάσει τη βουλευτική ασυλία.Ξέρει ότι έρχονται μηνύσεις και αγωγές για την άθλια στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών που διέπραξε και την οποία επαναλαμβάνει στην επιστολή του».

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης απάντησε με σχόλιο στην ανάρτηση Χατζηνικολάου, γράφοντας: «Περιμένω. ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!!! Ζητήστε συγγνώμη από το λαό για αυτά που κανετε 13 χρόνια ως «δημοσιογράφοι» και μετά τα ξαναλέμε…».

«Θα τα πούμε στη δικαιοσύνη! Αμετανόητος… Προσχηματική συγνώμη για τα μάτια της κομματικής ηγεσίας και για τη βουλευτική ασυλία και αποζημίωση!», ήταν η άμεση απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου.

Το βέβαιο είναι ότι, με το κλίμα που διαμορφώνεται τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και μεταξύ του έμπειρου δημοσιογράφου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κόντρα αυτή αναμένεται να έχει και συνέχεια. Ειδικότερα αν προχωρήσει δια της νομικής οδού, όπως ενημέρωσε, ο Νίκος Χατζηνικολάου σε βάρος του Παύλου Πολάκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.