Νοσ. Ευαγγελισμός: Δύο σοβαρά ατυχήματα μέσα σε δύο μήνες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Μια μέρα πριν τη μεγάλη απεργία της Τετάρτης υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς έγινε έκρηξη στο λεβητοστάσιο. Και είναι το δεύτερο σοβαρό ατύχημα που καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που σήκωσε σιδερένια τάπα σχεδόν 30 κιλών σε ύψος 2 μέτρων. Το πετρέλαιο ανεφλέγη μέσα στην κεντρική κάμινο (κι ευτυχώς, όχι στις εγκαταστάσεις) γιατί αλλιώς θα μιλούσαμε για ατύχημα μεγάλης κλίμακας. Καπνοί κι αναθυμιάσεις παντού, ακόμη και μέσα στα χειρουργεία.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, ωστόσο, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο κινδύνεψε σοβαρά ο θερμαστής της βάρδιας που εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε έλεγχο σε άλλο σημείο (δεξαμενές).

Το νοσοκομείο στερήθηκε θέρμανσης και ζεστού νερού μια ημέρα, τα Τμήματα των μαγειρείων και της αποστείρωσης λειτούργησαν ελλιπώς και ανεστάλησαν λειτουργίες απαραίτητες για ασθενείς και προσωπικό.

Να θυμίσουμε ωστόσο, ότι πριν 2 μήνες είχε γίνει ένα ακόμα σοβαρό ατύχημα στο χώρο των πλυντηρίων. Το ατύχημα προέκυψε από ρήξη του σωλήνα που μεταφέρει καυτό λάδι (>180ο C) από το μηχανοστάσιο στα πλυντήρια του νοσοκομείου διατρέχοντας χώρους υψηλής επικινδυνότητας όπως πχ. το τμήμα των ιδιαίτερα εύφλεκτων ιατρικών αερίων. Στο χώρο κοντά στα πλυντήρια χύθηκε καυτό λάδι και όλη η πτέρυγα «ΑΧΕΠΑ» που βρίσκεται από πάνω (με δεκάδες κλινικές, μονάδες με νοσηλευόμενους κι εργαζόμενους) πλημμύρισε από καπνό και αναθυμιάσεις κι από τύχη δεν υπήρξαν τότε θύματα.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό μόνο με έγκριση της διοίκησης θα επιτρέπεται η επικοινωνία εργαζομένων στο νοσοκομείο με τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που εστάλει στους διευθυντές κλινικών, υπογεγραμμένο από τον διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Οφθαλμιατρείο και Πολυκλινική, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, απαγορεύεται στο εξής σε οποιονδήποτε εργαζόμενο στα νοσοκομεία αυτά να κάνουν δηλώσεις ή να δίνουν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ χωρίς πρώτα να πάρουν έγκριση από τον ίδιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.