Ο 15χρονος που με μόλις 200 ευρώ μετέτρεψε το ποδήλατό του σε… μηχανάκι!

Εάν κυκλοφορείτε στο Ηράκλειο και δείτε ένα ποδήλατο, αλλά ακούτε τον ήχο μιας εξάτμισης από μηχανή, μην ανησυχείτε… Δεν σας γελούν τα αυτιά σας. Είναι το ποδήλατο ενός 15χρονου, το οποίο ο ίδιος μετέτρεψε σε μηχανή, βλέποντας τις οδηγίες στο διαδίκτυο.

Ο Παντελής Τσαφαντάκης, ένα 15χρονο αγόρι με πάθος για τη μηχανική, κατάφερε κάτι που λίγοι στην ηλικία του θα τολμούσαν. Από την ηλικία των 10 ετών, ο Παντελής ασχολείται με τη διόρθωση και τη βελτίωση μηχανών και το όνειρό του είναι να γίνει μηχανικός όταν μεγαλώσει. Η τελευταία του δημιουργία είναι κάτι που έκανε τους φίλους του να τον κοιτάζουν με θαυμασμό: μετέτρεψε το ποδήλατό του σε μηχανάκι 80 κυβικών.

Ο Παντελής Τσαφαντάκης στην ηλικία των 10 ετών ξεκίνησε να δένει και να λύνει μηχανές.

Τέσσερα χρόνια μετά, αφού είδε τι χρειάζεται, έκανε τις απαραίτητες αγορές και παρακολουθώντας βίντεο στο internet κυκλοφορεί στον δρόμο και μαρσάρει…

Ο Παντελής αποφάσισε να επενδύσει 200 ευρώ από τις οικονομίες του για να αγοράσει τα απαραίτητα εξαρτήματα. Μέσα σε τρεις ώρες, το παλιό του ποδήλατο μεταμορφώθηκε σε ένα γρήγορο μηχανάκι, ικανό να αναπτύσσει ταχύτητα έως και 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Η εξάτμιση που πρόσθεσε τού δίνει μια ξεχωριστή, βροντερή φωνή, που αντηχεί στους δρόμους της γειτονιάς του. «Για να είμαι ειλικρινής, μετέτρεψα δύο ποδήλατα σε μηχανές. Το δικό μου και του κολλητού μου. Θέλαμε να έχουμε ένα μεταφορικό μέσο και να μην τραβάμε μόνο πετάλι» αναφέρει ο ανήλικος μηχανικός.

Οι φίλοι του, μόλις είδαν το καινούριο του μηχανάκι, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Από ένα απλό ποδήλατο ο Παντελής δημιούργησε ένα μηχανάκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα έτοιμα της αγοράς. «Έχω κι άλλες παραγγελίες» μας λέει γελώντας. Το κόστος άλλωστε δεν ήταν μεγάλο, αφού η προσωπική δουλειά, ασχέτως εάν ήταν μόλις τρεις ώρες, του έφερε το αποτέλεσμα που ζητούσε.

«Τρία ευρώ θέλει το ντεπόζιτο για να γεμίσει. Με καλύπτει για περίπου 50 χιλιόμετρα» μας λέει. Ο 15χρονος δεν ζήτησε βοήθεια από κανέναν. Ένα μάλλον έμφυτο ταλέντο που θέλει να το εξελίξει. Το ποδήλατο-μηχανάκι του Παντελή δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι, αλλά η απόδειξη της ικανότητάς του και της θέλησής του να πετύχει.

Κάθε εξάρτημα που πρόσθεσε και κάθε καλώδιο που συνέδεσε ήταν αποτέλεσμα της γνώσης και της εμπειρίας που έχει αποκτήσει αυτά τα χρόνια. Η ταχύτητα των 60 χιλιομέτρων την ώρα που μπορεί να αναπτύξει αποτελεί για τον Παντελή όχι μόνο μια ένδειξη της δεξιοτεχνίας του, αλλά και μια γεύση του μέλλοντος που ονειρεύεται.

«Θέλω να γίνω μηχανικός και αυτοκινήτων αλλά και μηχανών» μας απαντά όταν τον ρωτάμε τι δουλειά θα ήθελε να κάνει μεγαλώνοντας.

Πηγή: patris

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.