«Ο Αναγνωστόπουλος έπιασε την Καρολάιν στον ύπνο, δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα»

Στη συμβολή των ιατροδικαστών στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ιατροδικαστές ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι ο 33χρονος πιλότος έλεγε ψέματα, κάτι που φαινόταν τόσο από τα σημάδια τα οποία είχε ο καθ’ ομολογία δράστης στο σώμα του όσο και από τα ευρήματα στη σορό της άτυχης Καρολάιν.

Όπως εξήγησε ο κ. Λέων «εκτός από τον χρόνο και τον τρόπο θανάτου υπήρχαν και δευτερεύοντα στοιχεία τα οποία έσφιγγαν την περιοχή ελιγμών που είχε ο δράστης».

«Για παράδειγμα μπορούμε να προσδιορίσουμε σε μια σωρό τις μεταθανάτιες από τις προθανάτιες κακώσεις. Ξέραμε δηλαδή αν η κοπέλα είχε δεθεί προ ή μετά του θανάτου της» πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.«Εξαρχής είχαμε κάποια βασικά δεδομένα. Πρώτα από όλα ο τρόπος και η αιτία θανάτου, ένας αργός, βίαιος και ασφυκτικός θάνατος, ειδικά με απόφραξη των αεροφόρων οδών. Κάτι που σημαίνει ότι ο δράστης είχε το θύμα σε μια θέση τέτοια ώστε να πετύχει τον στόχο του» συνέχισε ο κ. Λέων και συμπλήρωσε:

«Ένα δεύτερο δεδομένο ήταν η ώρα θανάτου. Κάτι που προσδιορίζει ο ιατροδικαστής μετά το πέρας της εξέτασης. Γνωρίζαμε τον χρόνο θανάτου πριν ακόμα έρθουν στα χέρια μας τα δεδομένα από τα smart watch και ό,τι άλλο εξετάστηκε από τους ειδικούς».

«Τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέσα ήρθαν είτε να επιβεβαιώσουν κάτι που γνωρίζαμε, είτε ουσιαστικά να μας δώσουν πληροφορίες που ήταν αδύνατο να έχουμε από μια νεκροτομή» συνέχισε την ανάλυσή του ο γνωστός ιατροδικαστής.

«Για παράδειγμα, από τον αριθμό των παλμών ανά χρονικές στιγμές αντιληφθήκαμε τις συνθήκες θανάτου. Η κοπέλα, μπορούμε να πούμε, ότι ουσιαστικά πιάστηκε στον ύπνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

«Αποδείξαμε ότι τέλειο έγκλημα ότι δεν υπάρχει» κατέληξε για την δολοφονία στα Γλυκά Νερά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.