Ο Ανδρέας Ηλιάδης έσωσε με ηλεκτροσόκ ένα μωρό 4 μηνών – Οι στιγμές απόλυτης αγωνίας

Ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης και οι συνεργάτες του, έγιναν σωτήρες για ένα μωρό 4 μηνών στην Πάτρα. Του έκαναν ηλεκτροσόκ και κατάφεραν να αποτρέψουν τον κίνδυνο…

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο εντατικολόγος που έπαιξε κομβικό ρόλο στην υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, αυτή τη φορά γίνεται είδηση επειδή έσωσε ένα μωρό 4 μηνών. Ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του, διαπίστωσαν έγκαιρα το πρόβλημα και προχώρησαν σε ηλεκτροσόκ, για να λύσουν το πρόβλημα της αρρυθμίας που είχε αρχίσει να απειλεί τη ζωή του παιδιού. Ο κύριος Ηλιάδης περιγράφει τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν με την κατάσταση του μωρού, να μην εμπνέει πλέον ανησυχία.

Εκτός κινδύνου το 4 μηνών μωρό στην Πάτρα, που εισήχθη προχθές (29-06-2022) εσπευσμένα με σπάνια αρρυθμία στο ΠΓΝΠ, ανατάχθηκε με ηλεκτροσόκ και βγήκε χθες το μεσημέρι από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς η κατάστασή του εκτιμάται πολύ καλή. Το αγγελούδι μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική όπου νοσηλεύεται.

Πραγματική μάχη ζωής έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης για να σώσει το βρέφος που παρουσίαζε σπάνια μορφής αρρυθμία. Ο ίδιος με δηλώσεις του, στην εφημερίδα Γνώμη, ανέφερε: «το βρέφος εισήχθη στα Επείγοντα με σπάνια μορφής αρρυθμία. Η φαρμακευτική αγωγή δεν απέδωσε οπότε προχωρήσαμε σε ανάταξη με ηλεκτροσόκ μέθοδο που δεν είναι συνήθης για βρέφη.

Η μέθοδος απέδωσε, το ζητούμενο αποτέλεσμα και το βρέφος εξήλθε της ΜΕΘ Παίδων και μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική όπου νοσηλεύεται και θα διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να μεταφερθεί στη συνέχεια σε Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα».

Εν τω μεταξύ, πολύ καλή κρίνεται η κατάσταση του βρέφους που εισήχθη στην Παιδιατρική του ΠΓΝΠ με πυρετό και σπασμούς το οποίο παρουσιάζει συνεχή βελτίωση μετά την έγκαιρη και απολύτως ενδεδειγμένη νοσηλεία που του παρασχέθηκε στην Παιδιατρική Κλινική σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής -Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αναστασία Βαρβαρήγου να περιγράφει τα όσα έγιναν:

«Είχαμε όντως εισαγωγή βρέφους με πυρετό και σπασμούς το οποίο βρίσκεται τώρα σε πολύ καλή κατάσταση παρουσιάζοντας συνεχή βελτίωση μετά την ενδεδειγμένη νοσηλεία που του παρασχέθηκε» δηλώνει στο gnomip.gr η κ. Βαρβαρήγου.

Aξίζει να αναφέρουμε ότι το 4 μηνών αγοράκι διακομίστηκε εκτάκτως μετά από συντονισμένη επιχείρηση του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το κοινωνικό πρόσωπο όλων όσων συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο για να φθάσει εγκαίρως στα χέρια των γιατρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.