Ο Απόστολος Λύτρας ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης – Τι υποστηρίζει ο έγκλειστος ποινικολόγος

Αίτηση αποφυλάκισης σχεδιάζει να υποβάλλει ο Απόστολος Λύτρας. Ως γνωστόν, ο 52χρονος ποινικολόγος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο Απόστολος Λύτρας, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου είναι προφυλακισμένος ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του.

Το προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ο 52χρονος ποινικολόγος αναμένεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

Η αίτηση δεν θα κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ανακρίτρια, αλλά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο θα την κρίνει με βούλευμά του.

Εκτός όμως από τις ποινικές διώξεις, τον Απόστολο Λύτρα βαραίνουν και δύο πειθαρχικές ποινές από τον δικηγορικό σύλλογο.

Πρόκειται για δύο πειθαρχικές αποφάσεις από το παρελθόν, για επίπληξη και χρηματική ποινή, οι οποίες όμως δεν του έχουν ακόμη επιδοθεί.

Η πρώτη αφορά την υπόθεση, που είχε αναλάβει στη Θεσσαλονίκη, εκπροσωπώντας την οικογένεια 16χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, για την οποία είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι «γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης».

Η δεύτερη αφορά την υπόθεση των Σεπολίων, όπου ο Απόστολος Λύτρας ως συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, είχε χαρακτηρίσει προκλητική την πρόταση της εισαγγελέως, λέγοντας πως «δεν αντέχει της λογικής».

Η χρηματική ποινή με την οποία απειλείται ο ήδη προφυλακισμένος ποινικολόγος κυμαίνεται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.




Ακόμη, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει – ως όφειλε – τη συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.

«Πλήρωσα τον Απόστολο Λύτρα πουλώντας το σπίτι στη γυναίκα του» – Καταγγελία στο Live News
Γυναίκα κατήγγειλε στο Live News πως κατάφερε να πληρώσει τον Απόστολο Λύτρα για τις υπηρεσίες που της παρείχε, πουλώντας το 2021 στη σύζυγό του, την 37χρονη κακοποιημένη από τον 52χρονο ποινικολόγο, Σοφία Πολυζωγοπούλου, το σπίτι της στο Περιστέρι.

Η αγοραπωλησία έγινε μετά από συμφωνία του Απόστολου Λύτρα και σύμφωνα με την καταγγελία, η τιμή στην οποία πουλήθηκε το σπίτι ήταν πολύ χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο Απόστολος Λύτρας είχε εκπροσωπήσει νομικά στενό συγγενικό της πρόσωπο, χωρίς να ξεκαθαρίζει τα της αμοιβής του από την αρχή. Μετά τη δίκη, όπως αναφέρει, ο ποινικολόγος ζήτησε ένα ποσό που ούτε η ίδια, ούτε ο συγγενής της ήταν σε θέση να πληρώσουν. Τότε έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για αγορά του ακινήτου και η διαδικασία προχώρησε.

«Η ίδια αυτοβούλως έκανε τη συγκεκριμένη συμφωνία μαζί του. Αν δεν της άρεσε η συμφωνία που προτάθηκε, θα μπορούσε να στραφεί σε κάποιον άλλον δικηγόρο. Βλέπουμε ότι στην πορεία τρίτα πρόσωπα θυμούνται άλλα περιστατικά που θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τα προβάλλουν», σχολίασε στο MEGA ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Βάση των διάφορων κατηγοριών που διατυπώθηκαν, δεν αποκλείεται να υπάρξει έλεγχος στα πλαίσια αυτής της δημόσιας αναφοράς των γεγονότων», ανέφερε ο φοροτεχνικός Δημήτρης Τσαγκάρης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.