«Ο χαμός του ήταν μεγάλο σοκ για όλους μας»

Αλλάζοντας για λίγο ρόλο, η δημοσιογράφος Μαρί Αναστασοπούλου, παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη, αναφερόμενη μεταξύ άλλων στον χαμό του συναδέλφου της, Βασίλη Λυριτζή.

Ειδικότερα μιλώντας στο περιοδικό Hello, η Μαρία Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στην συνεργασία της με το τηλεοπτικό της ταίρι, τον Δημήτρη Οικονόμου, αλλά και για τον αείμνηστο Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019, χτυπημένος από τον καρκίνο, μετά από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Με τον Δημήτρη Οικονόμου μοιάζετε διαφορετικοί κι όμως συνυπάρχετε αρμονικά.

Εντελώς, σε όλα. Αυτό όμως έχει ενδιαφέρον καθώς, αν κάναμε εκπομπή δυο άνθρωποι που συμφωνούμε στα πάντα, δεν θα υπήρχε νόημα. Σκεφτόμαστε πολύ διαφορετικά σε πολιτικά ή κοινωνικά θέματα, αλλά υπάρχει σεβασμός και πάντα βρίσκουμε τη χρυσή τομή ώστε οι διαφορές μας να είναι δημιουργικές.

Είχες προλάβει να συνεργαστείς με τον Βασίλη Λυριτζή, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή;

Πράγματι. Ο Βασίλης ήταν ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της γενιάς του. Εγώ έλεγα ειδήσεις στην εκπομπή τους για πολλά χρόνια. Για μένα, τόσο ο Δημήτρης όσο και ο Βασίλης ήταν οι άνθρωποι που μας έδειξαν τι είναι δημοσιογραφία. Ο χαμός του ήταν απρόσμενος και ένα μεγάλο σοκ για όλους μας. Δεν θα υπάρξει άλλος Λυριτζής.