«Ο καιρός του Πάσχα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το Πάσχα είναι μια ανάσα πλέον και ο καιρός είναι από τα κορυφαία θέματα συζήτησης.

Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στους μετεωρολόγους οι οποίοι μελετούν τα μοντέλα έτσι ώστε να καταλήξουν στο πως θα είναι ο καιρός το Πάσχα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς έκανε μια ανάρτηση για τον καιρό λέγοντας ότι ο καιρός του Πάσχα δεν έχει ακόμη πει την τελευταία του λέξη.

Όπως εξηγεί: «Μετά τη Μεγάλη Πέμπτη, τα δύο κορυφαία προγνωστικά μοντέλα συγκρούονται ανοιχτά, δίνοντας όχι απλώς διαφορετικές ποσότητες βροχής, αλλά διαφορετικό τύπο καιρού για την Ελλάδα».

Όπως σημειώνει η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή, ποιο σενάριο δείχνει πιο οργανωμένη επιδείνωση και ποιο παραπέμπει σε πιο γρήγορο πέρασμα διαταραχών.

Σε άρθρο του παρουσιάζει τους χάρτες υετού των δύο μοντέλων και εξηγεί τι πραγματικά σημαίνουν για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα. Γιατί όπως σημειώνει: «Στη Μετεωρολογία το ζητούμενο δεν είναι να εντυπωσιάσεις, αλλά να διαβάσεις σωστά τα σημάδια της ατμόσφαιρας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.