Ο Κοντονής απέσυρε την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Αποσύρθηκε η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης έπειτα από την αντίδραση τόσο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη τροπολογία συμπληρώνονται οι διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (άρθρο 758) και παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης ανάκλησης ή μεταρρύθμισης οριστικής απόφασης εκουσίας δικαιοδοσίας και μετά την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως η απόσυρση του νομοσχεδίου έγινε σε συνδυασμό με την αναβολή της συζήτησης στο Συμβούλιο της Ευρώπης. «Ενημερώθηκα από τον εκπρόσωπο της χώρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τον κ. Περάκη, ότι αναβλήθηκε η συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου των Μονίμων Αντιπροσώπων – αυτός ήταν και ο λόγος που είχαμε επισπεύσει αυτή την τροπολογία», είπε ο Σταύρος Κοντονής και πρόσθεσε πως «δίνεται εκείνο το χρονικό περιθώριο και στα κόμματα της συγκυβέρνησης και στα άλλα κόμματα, να ενημερωθούν καλύτερα για το τι ακριβώς λέει και επιδιώκει η διάταξη».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ωστόσο συμπλήρωσε πως μπορεί να υπάρξουν ξανά διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους. «Έχουμε πει από το βήμα της Βουλής, ότι υπάρχουν και θα υπάρχουν νομοσχέδια με τα οποία δεν θα συμφωνούν και τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ή δεν θα συμφωνούν όλοι οι βουλευτές. Τις επόμενες ημέρες έρχεται προς συζήτηση το νομοσχέδιο περί της ταυτότητας φύλου: εκεί μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες από τους βουλευτές του δεύτερου κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα το φέρει το νομοσχέδιο και θα συζητηθεί. όπως και η συγκεκριμένη διάταξη» κατέληξε.

Τέλος, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «γελοιότητες όσα ακούστηκαν από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, ότι έτσι επιβάλουμε την αναγνώριση τουρκικών σωματείων στην Θράκη» και διευκρίνισε ότι η διάταξη εγκαθιδρύει δικαίωμα σε αυτόν που έχει θετική απόφαση από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επανεξεταστεί η υπόθεσή του από τα εθνικά δικαστήρια τα οποία κυρίαρχα θα αποφασίσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.