Ο Λύτρας έφυγε από το ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας για την Ευελπίδων: Αναμένεται να προφυλακιστεί μετά το ένταλμα

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τον Απόστολο Λύτρα, ο οποίος βλέπει την πόρτα της φυλακής να ανοίγεται μπροστά του.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί περιπολικό έφυγε από το ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας όπου κρατήθηκε τη νύχτα μετά τη σύλληψή του για να μεταφέρει στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα περί προσωρινής κράτησής του, το οποίο εξέδωσαν χθες οι δικαστικές αρχές, αντικαθιστώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλλει μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Όπως κρίθηκε, ο κατηγορούμενος για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί πριν ακόμα περάσει ένα 48ωρο από τη στιγμή που έφυγε ελεύθερος από το ανακριτικό γραφείο με την υποχρέωση, όμως, να μην έχει κανενός είδους συναναστροφή με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ακόμη ήταν υποχρεωμένος να μετοικήσει από το σπίτι όπου διέμενε στον Γέρακα με την 37χρονη δικηγόρο αλλά και να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του. Όμως, όπως έκριναν οι δικαστικές αρχές ο 52χρονος κατηγορούμενος παραβίασε τους όρους που του επιβλήθηκαν για να αφεθεί ελεύθερος. Έτσι, αυτοί αντικαταστάθηκαν με ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Τι όμως συνέβη; Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση εντάλματος σε βάρος του δικηγόρου ξεκίνησε έπειτα από κατάθεση που έδωσε στις αστυνομικές αρχές η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Η 37χρονη γυναίκα η οποία σύμφωνα με το συνήγορό της, Θέμη Σοφό δέχθηκε «30 μπουνιές από τον Απόστολο Λύτρα» στην κατάθεσή της ανέφερε πως ο κατηγορούμενος παρά την επιβολή του όρου της μη συναναστροφής μαζί της, την περασμένη Δευτέρα στις 12:34 το μεσημέρι (δηλαδή λίγο μετά την έξοδό του από τον ανακριτικό γραφείο και την επιβολή των περιοριστικών όρων σε βάρος του) της έστειλε γραπτά μηνύματα στο κινητό της με εκείνη να τον μπλοκάρει. Μια ημέρα αργότερα στις 18 Ιουνίου, η 37χρονη προστέθηκε από δικηγόρο – συνεργάτη του Απόστολου Λύτρα στο δικηγορικό τους γραφείο σε ομαδική συνομιλία στο Viber, χωρίς τη συναίνεσή της. «Είμαι πεπεισμένη» – κατέθεσε η Σοφία Πολυζογωπούλου στις αρχές – «ότι αυτό είχε γίνει κατόπιν εντολής που είχε λάβει από το σύζυγό μου».

Σύμφωνα με τη 37χρονη γυναίκα ο δικηγόρος και δικός της συνεργάτης πριν την προσθέσει στην ομαδική συνομιλία, την είχε ήδη καλέσει πολλές φορές θέλοντας να της μεταφέρει, όπως είπε, μηνύματα από τον σύζυγό της παρ’ όλο που η ίδια τον είχε ενημερώσει πως δεν ήθελε την παραμικρή επαφή μαζί του. «Στη συνομιλία αυτή (σ.σ. στο Viber) απέστειλε μηνύματα ο σύζυγός μου λέγοντας ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί μου για να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά», ανέφερε στην κατάθεσή της η δικηγόρος, για να προσθέσει πως όλα αυτά έλαβαν χώρα ενώ η ίδια είχε παραδώσει ρούχα και «τσαντάκι με λεφτά» στις κόρες του Απόστολου Λύτρα και τον συνεργάτη τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας στην Ευελπίδων, η οποία και έγινε με την επιβολή των παραπάνω περιοριστικών όρων. Η δικηγόρος ζήτησε να μην μεταβούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα στο σπίτι της εκείνη τη στιγμή αλλά λίγο αργότερα, διότι όπως αναφέρει στην κατάθεσή της είναι βαριά τραυματισμένη, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και κατά τις συστάσεις των γιατρών θα έπρεπε να συνεχίσει να νοσηλεύεται.

Η επιθυμία της, όμως, δεν εισακούσθηκε και όπως σημειώνει στην κατάθεσή της τα μηνύματα που της εστάλησαν για τα χρήματα απεστάλησαν «σκοπίμως» με προθέσεις που δεν γνωρίζει και κατά παράβαση του περιοριστικού όρου που είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο για μη συναναστροφή μαζί της. «Σκοπό είχαν, την περαιτέρω τρομοκράτησή μου και την επιβάρυνση της ψυχικής της υγείας» λέει η 37χρονη για τα συγκεκριμένα μηνύματα, αφού όπως επισημαίνει και μόνο το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος επιχειρούσε να επικοινωνήσει μαζί της προκαλούσε τρόμο και ανησυχία.

Τα όσα ακολούθησαν είναι λίγο πολύ γνωστά. Παρουσία των γονιών της η δικηγόρος είδε την πρώην σύζυγο Λύτρα, τη μεγαλύτερή του κόρη και τον συνεργάτη του γραφείου τους στις 10 το βράδυ της περασμένης Τρίτης να βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού στο Γέρακα. Η κυρία Πολυζωγοπούλου κατέθεσε ότι κλειδιά από το σπίτι είχε μόνο εκείνη και ο κατηγορούμενος, τα οποία δεν παρέδωσε ποτέ στις ανακριτικές αρχές, όταν έλαβε γνώση της διάταξης του περιοριστικού όρου της μετοίκησης.

«Ο πατέρας μου φώναξε: «τι κάνετε μέσα στο σπίτι;» και η πρώην σύζυγος του απάντησε: «εδώ είναι το σπίτι του Αποστολή και ήρθαμε να πάρουμε ότι θέλουμε». Άνοιξα την εσωτερική πόρτα του σαλονιού τους ζήτησα να φύγουν γιατί δεν είμαι καλά και να σεβαστούν την κατάσταση μου και να μείνει μόνο το παιδί. Πλησίασε ο αστυνομικός που ήταν έξω από το σπίτι, ο οποίος και αυτός όλη την ώρα προσπαθούσε να τους βγάλει από την αυλή. Εγώ τους είπα: «αφήστε μόνο το παιδί μέσα και φύγετε» και η πρώην σύζυγος φώναζε: «θα μπούμε μέσα και θα πάρουμε τα πράγματα του Αποστόλη», περιέγραψε στην κατάθεσή της η 37χρονη γυναίκα για να προσθέσει πως συνεργάτης του γραφείου τους «άρχισε να βλαστημάει με απειλητικό ύφος και εκφράσεις». «Ταράχτηκα πάρα πολύ και λιποθύμησα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τον αστυνομικό», περιγράφει η Σοφία Πολυζογωπούλου, αναφέροντας πως τα παραπάνω πρόσωπα (ο συνεργάτης του γραφείου τους και η πρώην σύζυγός του) λειτουργούσαν κατ΄ εντολή του συζύγου της, τον οποίο κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό των πράξεων τους.

«Ύποπτος φυγής»
Αποτιμώντας τα όσα κατέθεσε η δικηγόρος καθώς και τα στοιχεία που τους γνωστοποίησε για όσα έγιναν την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα εις βάρος του Απόστολου Λύτρα, αντικαθιστώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί με προσωρινή κράτηση. Κρίθηκε μάλιστα ότι ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής, καθώς η αστυνομία ενημέρωσε ότι τον αναζητά και δεν τον έβρισκε χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης ο Απόστολος Λύτρας εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης και δήλωσε εκ νέου μετανιωμένος για τη πράξη του, σημειώνοντας πως δεν έστειλε ποτέ κανένα απειλητικό μήνυμα στη Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ωστόσο, ο δρόμος για να οδηγηθεί στη φυλακή έχει πλέον ανοίξει.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.