Ο Νίκος Καραχάλιος καταγγέλλει διάρρηξη στο σπίτι του αμέσως μετά την ανακοίνωση ίδρυσης πολιτικού φορέα

Μια περίεργη διάρρηξη του σπιτιού του στη Νέα Μάκρη καταγγέλλει ο πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και πάλαι ποτέ γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος, η οποία έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά τη αναγγελία του για την ίδρυση πολιτικού φορέα υπό τον τίτλο «Δημοκράτες». Οι άγνωστοι που μπήκαν μέσα την ώρα που δεν βρισκόταν ο ίδιος εκεί, έκαναν μεν τα πράγματα άνω – κάτω παίρνοντας μονάχα φακέλους και χαρτιά, αλλά όχι τα 1.000 ευρώ που βρήκαν. «Ίσως ήθελαν να μου στείλουν ένα μήνυμα, αλλά τους απαντώ: σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ»!

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη. «Την ίδια νύχτα που ανακοίνωσα την ίδρυση του φορέα, επισκέφθηκαν το σπίτι μου και αφού πήραν κάποιους φακέλους και χαρτιά, έφυγαν αφήνοντας πίσω τους ένα χάος στην κρεβατοκάμαρα και πιθανόν ήθελαν να μου στείλουν προειδοποιητικό μήνυμα» επισημαίνει. Οι άγνωστοι μπήκαν στο ισόγειο διαμέρισμα τη στιγμή που η μητέρα του Καίτη, ηλικίας 85 ετών είχε βγει για λίγο έξω και περίμενε τον γιο της Νίκο να επιστρέψει μετά από απουσία 20 ημερών. Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να επιστρέψει η ηλικιωμένη γυναίκα, έγινε η εισβολή.

«Ευτυχώς γι’ αυτήν δεν συναντήθηκαν» τονίζει ο κ. Καραχάλιος και προσθέτει: «Σύμφωνα με τους ειδικούς του τμήματος εξιχνίασης κλοπών της Ασφάλειας, τα… παλικάρια πρώτα ανοίγουν το παραθυράκι της κουζίνας και πηδάνε μέσα στο σπίτι πατώντας σε μια καρέκλα δίπλα στην πόρτα της (που είναι ανοιχτή). Κοιτάνε γύρω, αλλά δεν ακουμπάνε τίποτα (παρότι επάνω στο τραπέζι η κυρία Καίτη έχει αφήσει την αχνιστή μακαρονάδα μόλις πριν από 10 λεπτά). […] Μετά στρίβουν αριστερά στο διάδρομο/βιβλιοθήκη, χωρίς να ακουμπήσουν τίποτα, προσπερνάνε το μπάνιο και μπαίνουν στην κρεβατοκάμαρα που θα αποτελέσει το πεδίο δράσης τους για τα επόμενα 5 με 10 maximum λεπτά. Τί κάνουν εδώ; Αγνοούν την εταζέρα στην οποία βρίσκεται μια pay card (ληγμένη) μαζί με 3 cash cards (επίσης ληγμένες), αλλά αυτό είναι κάτι που αγνοούν και λογικά δεν προλαβαίνουν να το διαπιστώσουν. Δεν ακουμπάνε καν δύο δεσμίδες με ψεύτικα χρήματα (1 με 500ευρα, και 1 με 100δόλαρα). Μακάρι να υπήρχαν πραγματικά αυτά τα 2 «τούβλα». Όμως, είναι διαφημιστικά, αλλά πολύ πιστά αντίγραφα ενός promotion που ακυρώθηκε λόγω Covid. Λογικά κάθε στοιχειωδώς καλός κλέφτης θα τα είχε τουλάχιστον περιεργαστεί. Αυτοί ούτε καν τα άγγιξαν…

Ύστερα ανοίγουν το κρεβάτι σηκώνοντας το στρώμα με μηχανισμό που έχει ένα δήθεν κρυφό χώρο αποθήκευσης. Υπάρχουν πολλά αναμνηστικά t-shirts από τη 10ετία που φορούσα ακόμη XL, μεγάλης συναισθηματικής, αλλά μηδενικής άλλης αξίας. (…) Τα πετάνε όλα με μανία στο πάτωμα. Τί άλλο κάνουν; Κατεβάζουν τη συλλογή με ήρωες του Asterix από τις ντουλάπες και τις θρυμματίζουν, μεταξύ αυτών και μια mini replica πειρατικού πλοίου. Αν τους πιάσουν ΑΥΤΟ θα το πληρώσουν, καθώς μου θρυμματίζουν τις παιδικές και εφηβικές αναμνήσεις. Δεν παίρνουν όμως – ενώ τον βρίσκουν – ένα φάκελο με 1.000 ευρώ, που επίσης υπάρχει μέσα στο κομοδίνο για κάποια έκτακτη ανάγκη της κυρίας Καίτης. Τα ρούχα είναι πια όλα ένα λοφάκι επάνω στο κρεβάτι, αλλά όχι τα κουστούμια. Σαν να σεβάστηκαν τις επίσημες στολές του κυρίου Γραμματέα. Οι γραβάτες άθικτες! Όλοι οι μπλε φάκελοι της βιβλιοθήκης από τα glory days της Εποχής του Κώστα Καραμανλή ανοιγμένοι με τα χάρτινα ντοκουμενταριστά σωθικά τους ατάκτως ειρημένα σαν αποκριάτικο κομφετί… (και αυτό θα το πληρώσουν). Δεν ξέρω ακόμη τί λείπει και τί όχι. Τα «καλά» χαρτιά είναι σε θυρίδες (χάσατε αγόρια μου). Στην κορυφή του υφασμάτινου λόφου φιγουράρει ένας πανάκριβος δερμάτινος χαρτοφύλακας Salvatore Ferragamo. Δεν τον άνοιξαν καν. Τέλος, βγήκαν σαν κύριοι από την ήδη ανοιχτή μπαλκονόπορτα».

Όπως γράφει ο ίδιος ο πρόεδρος του think tank Forum2020 κ. Καραχάλιος στην ιστοσελίδα eretikos, «σαφώς και το παραπάνω περιστατικό είναι μέρος απλής στατιστικής για τα αστυνομικά δελτία. Είναι από αυτά που λέμε «έλα μωρέ, πολύ κακό για το τίποτα» και κακώς σας τρώω το χρόνο με τόσες λεπτομέρειες. Άλλωστε, παρότι πιστεύω και το Νόμο και στην Τάξη (όχι στα προσωπικά μου αντικείμενα), αν ήθελα να αρθρογραφήσω για το θέμα αυτό, δεν θα μιλούσα αυτοαναφορικά και περιπτωσιολογικά, κάτι που σας διαβεβαιώνω σιχαίνομαι».

Καταλήγει δε με και σειρά από υστερόγραφα: «ΥΓ 1. Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση. 10:20 αντιληφθήκαμε το συμβάν, 10:45 ευγενέστατα στελέχη της Ομάδας ΔΙΑΣ το κατέγραψαν στο Δελτίο Συμβάντων. Δυστυχώς στη Νέα Μάκρη δεν διανυκτερεύει το Τμήμα Ασφαλείας. Αλλά όταν έκανα τη μήνυση κατ’ αγνώστων -όπως με συμβούλευσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, -ο οποίος ”διανυκτερεύει 24/7”, στις 10 πμ το επόμενο πρωί η Σήμανση ήρθε και πήρε αποτυπώματα και δείγματα DNA μέσα σε μία μόλις ώρα! Κανένα λοιπόν παράπονο από τους ένστολους. Το αντίθετο! Έχω να πω μόνο καλά και μπράβο! Δεν ξέρω βέβαια αν ισχύει το ίδιο και για τους συναδέλφους τους με πολιτικά και εννοώ τους ”φίλους μας” της ΕΥΠ. Δεν γνωρίζω αν έχουν επιδείξει υπέρ του δέοντος ενδιαφέρον για την υπόθεσή μου, πριν -κατά τη διάρκεια ή μετά την τέλεση της διάρρηξης…

ΥΓ 2. Για να μην κουράζονται τα παιδιά την επόμενη φορά, κάνουν όλα άνω-κάτω και κάνουν την κυρία Καίτη να μαζεύει τσάμπα τις τσαπατσουλιές τους, τους ενημερώνω πως τα κλειδιά θα βρίσκονται στη γλάστρα του μπροστινού μπαλονιού. Είναι γαρδένια. Μην μπερδευτείτε. Αν είναι η εποχή της κόψε και ένα λουλουδάκι για τις κυρίες σας. Ευγενική προσφορά…

ΥΓ 3. Τους αφιερώνω επίσης το τραγούδι του μάγκα Γιάννη Αγγελάκα και τους στίχους του: και όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ, μου λεν να πάω κάπου κρυφά να κλάψω, και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό είμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ΄ αλλάξω. Μα εγώ μ’ ένα άγριο περήφανο χορό Σαν αετός πάνω από τις λύπες θα πετάξω. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.