Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε τ’ όπλο του

Οι αιχμές κατά Τσίπρα, οι απειλές και το «δεν με ξέρουν καλά»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα του Αγίου Πνεύματος έβαλε μπουρλότο στα εσωκομματικά θέματα με μία ανάρτησή του ανοίγοντας την συζήτηση για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ με απειλές και υπόνοιες, για την κεντροαριστερά και για τα όσα θα συμβούν την επόμενη μέρα του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα θέματα αυτά αναμένεται άλλωστε να συζητηθούν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναβλήθηκε από τις 29 Ιουνίου για τις 6 Ιουλίου. Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη έδειξε ότι έχει αποφασίσει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μέσα στο καλοκαίρι ώστε τον Οκτώβριο στο συνέδριο να έχει το δικό του κόμμα. Οι έμμεσες αναφορές του στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και οι υπόνοιες για μαύρα χρήματα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν νέα ένταση στο εσωτερικό του κόμματος με πολλά στελέχη να εμφανίζονται έτοιμα να αντιδράσουν έντονα μέσα στην ΚΕ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τα σενάρια για την δημιουργία ενός νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

«Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω – και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες» έγραψε στην ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος παράλληλα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον Αλέξη Τσίπρα να θεωρείται καταλληλότερος να ηγηθεί ένα νέο σχήμα της κεντροαριστεράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «κανάλια, εφημερίδες, δημοσιογράφοι, δημοσκοπήσεις – ολόκληρο το σύστημα θέλει να σας επιβάλλει» και χωρίς να «κατονομάζει» τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε σκωπτικά ότι «δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουμε και θα φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς».

Δεν δίστασε να προαναγγείλει και νέο κύκλο απολύσεων στο κόμμα μιλώντας για ορθολογισμό. Στην ανάρτηση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να αφήσει όσες φορές χρειαστεί την καρέκλα και να προσφύγει στην κρίση του λαού, κόντρα στα σχέδια του συστήματος.

«Έχω ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το δεύτερο μισό του 2024, που θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα, που θα πείσει τον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος να κυβερνήσει, και να κυβερνήσει ρηξικέλευθα», τόνισε ακόμα στην ανάρτησή του στο Facebook ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παρουσίασε αναλυτικά τους έξι πυλώνες του σχεδίου, οι οποίοι είναι οι εξής:

Οικονομική Εξυγίανση
Καταστατικό Συνέδριο
Κυβερνητικό Πρόγραμμα
Σκιώδης Κυβέρνηση
Μητρώο Στελεχών
Ακτιβισμός
Εντύπωση έκανε η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κέντρα τα οποία επιθυμούν να κατευθύνουν τις εξελίξεις. «Τώρα λοιπόν, κανάλια, εφημερίδες, δημοσιογράφοι, δημοσκοπήσεις – ολόκληρο το σύστημα θέλει να σας επιβάλλει και το πρόβλημα και τη λύση. Τους δήθεν σωτήρες που θα μπορούν να ελέγξουν ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι: «Το έχω τονίσει επανειλημμένως: Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω – και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες. Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του. Νομίζουν ότι θα κάνω τα πάντα για να μείνω στην καρέκλα. Δε με ξέρουν καλά. Εν αντιθέσει με τους πολιτικούς του κομματικού σωλήνα ή των τζακιών, μπορώ να έχω και ζωή και καριέρα έξω από την πολιτική. Γι’ αυτό και -εντός πολιτικής- δεν έχω πρόβλημα να αφήσω όσες φορές χρειαστεί την καρέκλα και να προσφύγω στην κρίση του λαού, κόντρα στα σχέδια του συστήματος».

Εν τω μεταξύ ο Χρήστος Σπίρτζης αμφισβήτησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και έδειξε τον Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγό του εγχειρήματος για την κεντροαριστερά. «Τα κόμματα της Κεντροαριστεράς έχουν χάσει την ατζέντα τους και αυτό οδηγεί σε πολλές χώρες στην άνοδο της Ακροδεξιάς», τόνισε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι χρειάζεται νέο πολιτικό πλαίσιο εντός και εκτός συνόρων, που θα καταστήσει τον προοδευτικό κόσμο ξανά πρωταγωνιστή.

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη, ούτε το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη μπορούν να είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας, ο κ. Κασσελάκης δεν προσπαθεί να υιοθετήσει νέες πολιτικές με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», συμπλήρωσε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στην κάλπη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς θα επέλεγε αυτονόητα τον Αλέξη Τσίπρα αντί για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς το «βάρος του το ρίχνει κυρίως στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία».

Η Κουμουνδούρου απάντησε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σχολιάσει τις δηλώσεις κάποιου, ο οποίος συνειδητά προκαλεί για να εξασφαλίζει, επί καθημερινής βάσης, τα 15 λεπτά δημοσιότητας που (πιστεύει ότι) του αναλογούν. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου».

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.