Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο – Μικροτραυματισμοί για μέλη του πληρώματος και υλικές ζημιές

Οι Χούθι της Υεμένης έπληξαν το ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο «Transworld Navigator». Την επίθεση, που έγινε χθες τα ξημερώματα (23.06.2024), επιβεβαίωσε σήμερα 24 Ιουνίου το διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Μικρής έκτασης τραυματισμοί και ζημιές, είναι ο απολογισμός της επίθεσης drone των Χούθι της Υεμένης στο ελληνόκτητο πλοίο «Transworld Navigator». Το «Transworld Navigator» χτυπήθηκε χθες στις 4 τα ξημερώματα, αλλά κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι του, ανέφεραν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM), επιβεβαίωσε τη Δευτέρα το πλήγμα στο ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο «Transworld Navigator», το οποίο είχε ανακοινώσει χθες ο Γιαχία Σαρία, εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Στην ενημέρωση της CENTCOM αναφέρεται πως το ελληνόκτητο M/V «Transworld Navigator» υπό σημαία Λιβερίας επλήγη γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής από drone των Χούθι. Το πλήρωμα ανέφερε «ήσσονος σημασίας τραυματισμούς και περιορισμένης έκτασης ζημιές», αλλά συνέχισε το ταξίδι του.

Υπογραμμίζεται πως ήταν η τέταρτη φορά που το συγκεκριμένο πλοίο δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι.

Ο Γιαχία Σαρία είχε ανακοινώσει επίσης πως οι Χούθι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον του πλοίου «Stolt Sequoia» στον Ινδικό Ωκεανό.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό.

Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στη Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.