Οι παιδοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια

Αθώα χαμόγελα έσβησαν, παιδικές φωνούλες σίγησαν για πάντα, λαμπερά μάτια έκλεισαν οριστικά και… δυστυχώς οι παιδοκτονίες δείχνουν να μην έχουν τέλος.

Επιμηκύνεται ο κατάλογος με τις παιδοκτονίες στην Ελλάδα, με την κοινή γνώμη να εμφανίζεται συγκλονισμένη από τα σοκαριστικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σήμερα (10/5) στη Βραυρώνα ένα ζευγάρι αλλοδαπών από το Νεπάλ φέρεται να δολοφόνησε το βρέφος του, κάτι που σήμανε συναγερμό στις Αρχές. Σύμφωνα με το MEGA, το ζευγάρι εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής, με άλλους ενοίκους να αναφέρουν πως το βρέφος ξαφνικά… εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο με αιμορραγία ωστόσο οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσουν αν είχε αποβάλει ή είχε γεννήσει.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε και τότε οι Αρχές εντόπισαν το δωμάτιο γεμάτο αίματα. Στη συνέχεια οι κάμερες έδωσαν την απάντηση για το τι έγινε αφού το βιντεοληπτικό υλικό έδειξε τον πατέρα του παιδιού να το πετάει στα σκουπίδια. Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το απορριμματοφόρο, καθώς και τη σορό του βρέφους, με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι παιδοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα
Τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα έχουν καταγράφει απίστευτα εγκλήματα σε βάρος ανήλικων παιδιών, ακόμη και βρεφών με τις περισσότερες φορές οι δράστες να εντοπίζονται στο στενό οικογενειακό περιβάλλον.

1995 – Η επίθεση με μαχαίρι
Ήταν 21 Νοεμβρίου 1995, όταν η 27χρονη Καλλιόπη Αναγνωστίδου επιτέθηκε στον 3χρονο γιό της στο σπίτι τους στο Αιγάλεω, με κουζινομάχαιρο. Στη συνέχεια, η 27χρονη τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ωστόσο το άτυχο παιδί δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε.

Από την πλευρά της, η 27χρονη προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα της, λέγοντας πως την επίθεση πραγματοποίησε ένας αλλοδαπός άνδρας που μπήκε στο σπίτι της. Στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει 7 φορές πριν επιτεθεί στο γιό της, ενώ τα δυο από τα 4 ανήλικα παιδιά της βρίσκονταν σε ίδρυμα. Η Καλλιόπη Αναγνωστίδου μετά τη δίκη, οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο.

1997 – Η ντροπή του χωριού
Δύο χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 1997, στο Κακοτάρι Ηλείας, η 48χρονη Παναγιώτα Τσιφρικά δηλητηρίασε την έγκυο ανύπαντρη κόρη της επειδή φοβόταν για το τι θα πει το χωριό. Η νεαρή κοπέλα έκρυβε την εγκυμοσύνη της από όλους, ώσπου κάποια στιγμή η μητέρα της αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη. Τότε μην αντέχοντας την κατακραυγή του χωριού, πήρε το δηλητήριο, γέμισε ένα μπουκαλάκι και το φύλαξε. Το μοιραίο βράδυ η 48χρονη Παναγιώτα μαγείρεψε φακές και έβαλε στα παιδιά της να φάνε. Στο πιάτο της εγκυμονούσας κόρης της όμως, υπήρχε το δηλητήριο.

Ο θάνατος της κοπέλας στην αρχή αποδόθηκε σε αυτοκτονία αλλά οι καταθέσεις των συγχωριανών για την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, τη συμπεριφορά της μητέρας της και για τον γάμο που δεν ενέκρινε η μητέρα της με ένα παλικάρι που την είχε ζητήσει σε γάμο τρία χρόνια πριν, οδήγησαν στην αλήθεια. Η 48χρονη ομολόγησε τη δολοφονία του παιδιού της λέγοντας τα εξής «Έχω άλλα 2 κορίτσια, πως θα τα πάντρευα μετά από τέτοια ντροπή;».

2014 – Έριχναν καυτό νερό στο παιδί
Συγκλονιστική είναι η υπόθεση του 3χρονου αγοριού που πέθανε με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 70% του σώματός του. Το έγκλημα έγινε τον Μάρτιο του 2014, στο χωριό Σκούρβουλα. Δράστες ήταν οι γονείς του, βουλγαρικής καταγωγής, όπως θα αποκαλυφθεί αργότερα. Η 19χρονη μητέρα πηγαίνει το παιδί στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί το εξετάζουν και διαπιστώνουν πως έχει πεθάνει ώρες νωρίτερα.

Στο δικαστήριο θα αποκαλυφθεί πως το αγοράκι είχε κακοποιηθεί αρκετές φορές από τους γονείς του και είχε εγκαύματα στο σώμα του από πιο παλιά. Η μητέρα ισχυρίστηκε πως έριχνε καυτό νερό στο παιδί ώστε να το βοηθήσει να ενεργηθεί, διότι έπασχε από δυσκοιλιότητα. Οι δυο γονείς καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 20 ετών.

2018 – Ένα μωρό στα σκουπίδια
Το Φεβρουάριο του 2018, ένας ρακοσυλλέκτης βρήκε ένα βρέφος σε κάδο απορριμμάτων και αμέσως, άρχισε να φωνάζει πως υπάρχει ένα μωρό στα σκουπίδια. Οι γείτονες το ακούνε και φωνάζουν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία αλλά το μωρό ήταν ήδη νεκρό. Λίγο αργότερα, θα γίνει γνωστό πως δολοφόνος του παιδιού ήταν η 19χρονη μητέρα του, με καταγωγή από την Αλβανία.

Η 19χρονη κοπέλα υποστήριξε ότι αντιλήφθηκε πως ήταν έγκυος μόλις 2 μήνες πριν τον τοκετό και ήθελε να το κρύψει, για αυτό το λόγο γέννησε μόνη της στη μπανιέρα. Τη μέρα που αισθάνθηκε τους πόνους και κατάλαβε πως ήρθε η ώρα του τοκετού, ακολούθησε τις οδηγίες που είχε δει στο ίντερνετ ώστε να γεννήσει.

«Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Όλα ήταν μαύρα. Μετά έκοψα τον ομφάλιο λώρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο κει. Αργότερα, έβαλα χαρτί στο στόμα του μωρού για να μην ακούγεται το κλάμα, έβαλα το μωρό στη σακούλα και είπα στη μητέρα μου πέτα την».

Το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών με αναστολή και στη μητέρα της 12 χρόνια κάθειρξη με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

2019 – Βουτιά στο κενό
Το Μάρτιο του 2019 στο Νέο Κόσμο, μια 35χρονη μητέρα πέταξε από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας την 4χρονη κόρη της και στη συνέχεια πήδηξε και εκείνη στο κενό. Η γυναίκα πέθανε ακαριαία ενώ το κοριτσάκι τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομεί2ο αλλά λίγη ώρα αργότερα πέθανε.

Όταν η μητέρα ήταν στο μπαλκόνι, μια γυναίκα που πέρναγε με τα παιδιά της από κάτω άκουσε τις φωνές του παιδιού και είδε την 35χρονη να κρατάει το κοριτσάκι έξω από τα κάγκελα. Τότε άρχισε να τη ρωτάει « Τι κάνετε; Γιατί έχετε το παιδί έξω από τα κάγκελα;» και εκείνη της απάντησε «Βγάλτε τα γυαλιά σας, δε βλέπετε καλά, δεν είναι έξω από τα κάγκελα». Αμέσως μετά, πέταξε το παιδί στο κενό και έπεσε και η ίδια.

Σύμφωνα με το lay-out, τραγική φιγούρα ήταν ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος είχε γυρίσει από τη δουλειά και προσπαθούσε να μπει στο σπίτι την ώρα της τραγωδίας αλλά η σύζυγός του είχε κλειδώσει.

Η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου
Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην Πάτρα και στη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, ενώ οι έρευνες για τον θάνατο των άλλων δυο παιδιών της βρίσκονται σε εξέλιξη. Μία υπόθεση που αναμφισβήτητα συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.