Οι περιορισμοί που εξετάζει η κυβέρνηση στην εστίαση

Νέα μέτρα στην εστίαση μετά τις γιορτές, εξετάζει η κυβέρνηση ώστε να μπει φρένο στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι εισηγήσεις των ειδικών αφορούν παρεμβάσεις στο ωράριο λειτουργίας, δηλαδή τα καταστήματα και τα κέντρα διασκέδασης να κλείνουν νωρίτερα το βράδυ, με στόχο να μειωθεί η κινητικότητα τις νυχτερινές ώρες.

Επίσης επί τάπητος έχει τεθεί να να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό πελατών, δηλαδή μη συνωστισμός όρθιων καταναλωτών.

Όπως ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γεωργιάδης: «Στις αρχές του χρόνου, όταν θα έχουμε ανοιχτή την εορταστική περίοδο, κάποια ήπια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μπει ένα μικρό φρένο στη διασπορά του ιού μετά τις γιορτές», είπε ο κ. Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για διπλή μάσκα, μη συνωστισμό ορθίων ή ακόνη και αλλαγή ωραρίου στα βραδινά κέντρα διασκέδασης.

«Τα μέτρα ακόμη συζητιούνται. Για περιορισμό στις μετακινήσεις δεν έχω ακούσει να συζητείται κάτι», προσέθεσε και δεν απέκλεισε πάντως ένα νέο ωράριο λειτουργίας για τα βραδινά κέντρα, να κλείνουν δηλαδή πιο νωρίς.

Αιτιολόγησε μάλιστα την πιθανότητα μίας τέτοιας απόφασης με το σκεπτικό «να μειωθεί η κινητικότητα του ιού που προκαλείται από τον συνωστισμό στους ορθίους καθώς τα κρούσματα εντοπίζονται πλέον», όπως είπε «στις νεανικές ηλικίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.