Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον Βαγγέλη Παπαθανασίου: Ο Vangelis θα μας στέλνει πάντα τις νότες του

Θλιβερή είδηση για όλο τον πλανήτη χαρακτήρισε την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι ο Vangelis θα μας στέλνει πάντα τις νότες του.

Το μεγάλο ταξίδι του στους δρόμους της Φωτιάς
«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δεν είναι, πια, ανάμεσά μας. Για όλον τον πλανήτη η θλιβερή είδηση δηλώνει πως το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα έχασε τον διεθνή του Vangelis. Τον πρωτεργάτη του ηλεκτρονικού ήχου, των Όσκαρ, της Μυθωδίας και των μεγάλων επιτυχιών. Για εμάς του Έλληνες, όμως, που ξέρουμε ότι το δεύτερο όνομα του «παιδιού της Αφροδίτης» ήταν Οδυσσέας, σημαίνει ότι ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του στους Δρόμους της Φωτιάς. Από εκεί θα μας στέλνει πάντα τις νότες του» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπήρξε ένας σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης που διέπρεψε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον αποχαιρετούμε με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα προσέφερε στη Μουσική, στον Πολιτισμό και στην Ελλάδα» .

Πρότυπο του οικουμενικού ελληνισμού

«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπήρξε ένας καλλιτέχνης που ενσάρκωνε το πρότυπο του οικουμενικού ελληνισμού. Πρωταγωνιστής της νεανικής αμφισβήτησης της ελληνικής δεκαετίας του 1960, καινοτόμος και ριζοσπαστικός στη μορφή και στο περιεχόμενο της μουσικής σύνθεσης, συνομίλησε με ανατρεπτικούς ήχους και εικόνες στον απόηχο του παγκόσμιου 1968» τονίζει σε δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου για την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

»Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο δημιουργός των παγκόσμιων επιτυχιών, ο συνθέτης που το έργο του σφράγισε σύγχρονα κινηματογραφικά αριστουργήματα, ο άνθρωπος που αναζήτησε την υπέρβαση των ορίων του πλανήτη μας, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Η μουσική του όμως θα είναι διαρκώς παρούσα. Για να μας θυμίζει την αξία της αναμέτρησης με τους ανεξερεύνητους ορίζοντες της ανθρώπινης δημιουργίας.

»Αποχαιρετούμε τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον Vangelis, τον άνθρωπο από την Αγριά του Βόλου το έργο του οποίου ταξίδεψε στο διάστημα και την ίδια στιγμή επέτρεψε σε εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε σημείο του πλανήτη να ταξιδέψουν μαζί του» καταλήγει η κα Αναγνωστοπούλου.

 

Στο Πάνθεον των Αθανάτων

«Αποχαιρετούμε με θλίψη, σεβασμό και τιμή τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, με το επαναστατικό καλλιτεχνικό αποτύπωμα στην παγκόσμια μουσική κληρονομιά. Έναν Μεγάλο Έλληνα, που τίμησε και πρέσβευσε διεθνώς τη χώρα όπου γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα βήματα μιας σπουδαίας ζωής.

»Από σήμερα, ο Vangelis ανήκει στο Πάνθεον των Αθανάτων. Οι μαγικές μελωδίες του θα μείνουν να μας θυμίζουν την Ελλάδα των αξιών και της πρωτοπορίας, την Ελλάδα των άξιων και ικανών. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» δήλωσε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπροσώπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.