Οι σκέψεις Μητσοτάκη να «κόψει» τη μουρμούρα σε γαλάζιους βουλευτές που έμειναν απέξω στον ανασχηματισμό

Την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., μετά τις Ευρωεκλογές, συγκαλεί αύριο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντικείμενο της σύσκεψης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., η αποτίμηση του αποτελέσματος στις Ευρωεκλογές, και στόχος η αποσυμπίεση του αρνητικού κλίματος που επικρατεί μετά τις κάλπες της 9ης Ιουνίου αλλά και της “μουρμούρας” από βουλευτές που δεν αξιοποιήθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Το αίτημα του Πρωθυπουργού
Ο Πρωθυπουργός στην παρέμβαση του αναμένεται να επικεντρώσει στο μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στις Ευρωεκλογές, για περισσότερη δουλειά, ειδικά στα θέματα της καθημερινότητας που αφορούν όλους και να ζητήσει από όλους τους βουλευτές να είναι σε επαφή με τη «γαλάζια» βάση, να στηρίζουν και να επικοινωνούν το έργο της κυβέρνησης.

«Μήνυμα ελήφθη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει με μια σειρά κινήσεων να σηματοδοτήσει ένα restart και αυτή η επιδίωξη συνδέεται με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση από την 9η Ιουλίου έως σήμερα, όπως παρεμβάσεις για την ακρίβεια και η συνέχιση των έκτακτων μέτρων που είχαν ληφθεί για τη στήριξη των πολιτών, η παράταση στο πρόγραμμα «ΓΑΙΑ» για το φθηνό ρεύμα για τους αγρότες, όπως και οι επιστροφές – εξπρές για το αγροτικό πετρέλαιο.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η μεταρρύθμιση του ΑΣΕΠ για να τρέξουν πιο γρήγορα οι προσλήψεις ακόμη και η εξαγγελία για σημειακές βελτιώσεις στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών… Θέματα που όπως αποδείχτηκε, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στις κάλπες, με τη Ν.Δ. να μετρά, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, απώλεια περίπου 980.000 ψηφοφόρων, που είτε επέλεξαν να απέχουν, είτε ψήφισαν άλλο κόμμα.

«Η κάλπη μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμά της. Ξέρω ότι οι πολίτες ζητούν από εμάς να προχωρήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα πεδία, πρωτίστως όμως σε όσα έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους. Και αυτό θα κάνουμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία ανάρτηση στα social media για την επισκόπηση του κυβερνητικού έργου.

Με φόντο τον ανασχηματισμό…
Η συνεδρίαση γίνεται με φόντο και τον πρόσφατο ανασχηματισμό και ενώ είναι αρκετοί οι βουλευτές που δηλώνουν απογοητευμένοι που δεν αξιοποιήθηκαν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Στα «πηγαδάκια» είναι έντονη η… «μουρμούρα» κυρίως βουλευτών που αν και διαφωνούσαν με το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, στο τέλος το υπερψήφισαν, βάζοντας σε δεύτερο πλάνο το προσωπικό πολιτικό κόστος μπροστά στο κομματικό όφελος.

Το γεγονός ότι τελικά είδαν βουλευτές που επέμειναν στο «όχι» μέχρι τέλους να… «επιβραβεύονται» με τη συμμετοχή τους στο νέο σχήμα, προκάλεσε αντιδράσεις.

Πικρία φέρεται να υπάρχει και σε βουλευτές που ανέλαβαν… δύσκολες αποστολές (βλέπε: Εξεταστική για τα Τέμπη), ή άλλοι, για παράδειγμα από τη Βόρεια Ελλάδα που περίμεναν να εκπροσωπηθεί περισσότερο η δύσκολη αυτή περιοχή, στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο κυβερνητικό και κομματικό επιτελείο προεξοφλούν ότι θα είναι πολλοί αυτοί που θα ζητήσουν τον λόγο προκειμένου να τοποθετηθούν. Αναμένουν, όμως, και απουσίες από κάποιους που ίσως θελήσουν να στείλουν ένα μήνυμα δυσαρέσκειας με αυτόν τον τρόπο.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.