Οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι προσφεύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια – Επιστολή – απάντηση στον Άρειο Πάγο για την απόφαση

Οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι, μετά τη χθεσινή ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, θα αποστείλουν άμεσα στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου επιστολή με τη δική τους απάντηση για την πορεία της δίκης και για την τόσο άδικη γι’ αυτούς απόφαση, μία απόφαση που τους πλήγωσε και παράλληλα τους σόκαρε.

Όπως μετέδωσαν σε συνέντευξή τους στην ΕΣΗΕΑ, οι συγγενείς θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, στην ευρωπαϊκή εισαγγελία και στις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές διαφάνειας και Εσωτερικών Υποθέσεων μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ένοχα μόλις 6 άτομα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Μακάρι να παραγραφούν τα αδικήματα γιατί έτσι θα τα πάρουν στις πλάτες τους όσοι τα διέπραξαν και αθωώθηκαν, δήλωσε  ο Νίκος Γιαννόπουλος ο οποίος έχασε την μητέρα του στη φονική πυρκαγιά.

Σε δήλωσή του ο Άρης Χερουβείμ, ο οποίος έχασε τους γονείς του και τις δίδυμες ανηψιές του, μας μετέφερε ότι δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα της δίκης αλλά όλα έχουν και κάποια όρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.