Οι ταρίφες των «άεργων» ναρκεμπόρων με αρχηγό τον «Τσουτσουνάκη»

«Τιμοκατάλογο» που μπορούσε να… ικανοποιήσει όλα τα βαλάντια είχε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στη δυτική Αττική. Πρόκειται για την οργάνωση που «ξηλώθηκε» από τη Δίωξη Ναρκωτικών, η οποία προχώρησε σε 10 συλλήψεις ατόμων, με έδρα τα Άνω Λιόσια, το Ζεφύρι και το Μενίδι.

Οι τιμές περιγράφονται στη δικογραφία της υπόθεσης. Ενα γραμμάριο ηρωίνης κόστιζε 20 ευρώ, ένα γραμμάριο κοκαΐνης 60 ευρώ, ένα γραμμάριο κάνναβης 5 ευρώ και ένα φαρμακευτικό δισκίο 1 ευρώ. Αρχηγός φέρεται ένας 34χρονος με το ψευδώνυμο «Τσουτσουνάκης», ο οποίος περιγράφεται στη δικογραφία ως «υπεύθυνος για την εύρεση των ναρκωτικών ουσιών και την καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης για τη νόθευση της κοκαΐνης, της ηρωίνης και της κάνναβης που διακινούνταν στη δυτική Αττική».

Βασικό ρόλο φέρεται να είναι και άτομο με το ψευδώνυμο «Γιώργος», ο οποίος ήταν «υπεύθυνος νόθευσης και αποθήκευσης στις καβάτζες».

Ένας 32χρονος, με το ψευδώνυμο «Λιας», ηλικίας 32 ετών, ήταν «υπεύθυνος μεταφοράς και διακίνησης». Τα κέρδη της οργάνωσης υπολογίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. στο 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ εξ αρχής προκάλεσε εντύπωση η χλιδάτη ζωή των μελών του κυκλώματος με τα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Στο κύκλωμα συμμετείχε και ένας 26χρονος, ο οποίος είχε το ίδιο προσωνύμιο με γνωστό ηθοποιό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν fake news περί δήθεν εμπλοκής ηθοποιού στο κύκλωμα. Τα μέλη της συμμορίας περιγράφονται στη δικογραφία ως «άεργα».

Η δομή της οργάνωσης
Από τις παρακολουθήσεις της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι οι έμποροι κρατούσαν αναλυτικά σημειώσεις για τις ποσότητες που διακινούσαν αλλά και για τα κέρδη τους, ενώ εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι έκαναν ακόμα και λογιστικό απολογισμό. Τα μέλη του κυκλώματος έμεναν σε πολυτελή σπίτια και οδηγούσαν μόνο ακριβά αυτοκίνητα, παρότι εμφανίζονταν ως άνεργοι.

Συνολικά συνελήφθησαν 10 άτομα, ανάμεσά τους και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Από την έρευνα πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση και ταυτοποιήθηκε ο ρόλος του καθενός.

Ειδικότερα το ηγετικό μέλος ήταν υπεύθυνο για την εύρεση των ναρκωτικών και την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών, προκειμένου οι ποσότητες ηρωίνης να νοθευτούν, να αποθηκευτούν και ακολούθως να διακινηθούν από τα υπόλοιπα μέλη της οργανώσεως σε διάφορους διακινητές και χρήστες ναρκωτικών.

Δύο άλλα μέλη της οργάνωσης ήταν υπεύθυνα για την νόθευση της ηρωίνης, την καθοδήγηση των υπολοίπων στην ιεραρχία μελών, προκειμένου οι ποσότητες αυτές να αποθηκευτούν και να διακινηθούν περαιτέρω.

Άλλο μέλος δρούσε ως υπεύθυνος για την ασφαλή μεταφορά και τη διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών με επιβατικά οχήματα, εκ των οποίων ένα διέθετε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ναρκωτικών και για την εύρεση κατάλληλων χώρων απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζες).

Πέντε ακόμα μέλη ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση των ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνηση τους σε διάφορους χρήστες ναρκωτικών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής κυρίως των Δήμων Αχαρνών και Φυλής (Άνω Λιόσια και Ζεφύρι).

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που εξελίχθηκε μεσημβρινές ώρες της 1ης Δεκεμβρίου έως πρωινές ώρες της 2ας Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή ομάδων της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν 8 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και 2 ακόμα άτομα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά και 12 κινητά τηλέφωνα. Συνεργός και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είναι και ένας Έλληνας, προσωρινά κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης, ο οποίος συνελήφθη ομοίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών την 26/11/2020, για κατοχή προς περαιτέρω διάθεση, ποσότητας ηρωίνης βάρους 240 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.