Οι τελευταίες στιγμές του Ι. Καζάζη – «Ήθελε να κλείσει τις εκκρεμότητές του»

Για το πολύτιμο έργο που προσέφερε αλλά και τις εκκρεμότητες που φαινόταν πως ήθελε να κλείσει ο Ιώαννης Καζάζης μίλησε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Ιωάννης Δαρδαμανέλης.

Ο θάνατος του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία» σύμφωνα με τον κ. Δαρδαμανέλη καθώς όπως είπε «δεν περνούσε από το μυαλό κανενός ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι στην ψυχολογία του και στη διάθεσή του».

Υπενθυμίζεται ότι ο 73χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο γραφείο του στην Καλαμαριά το μεσημέρι της Τρίτης από υπάλληλο του δημαρχείου, ο οποίος και κάλεσε άμεσα την αστυνομία. Η αστυνομία ερευνά τα ακριβή αίτια θανάτου, ωστόσο, φαίνεται ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

«Ο κύριος Καζάζης ήταν ένας άνθρωπος των γραμμάτων, ένας άνθρωπος ο οποίος είχε πάνω από όλα την ελληνική γλώσσα, την οποία στήριξε και μέσω του ΑΠΘ και μέσω του κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και μέσω του ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Καλαμαριάς. Ήταν ένας συνεργάτης του Δήμου σε αυτόν τον τομέα», επεσήμανε αρχικά.

«Δυστυχώς σήμερα είδαμε κάτι που δεν περίμενε κανένας να δει. Δεν ξέρουμε την αιτία που τον ώθησε σε αυτή την πράξη. Από κει και πέρα αυτό που έχουμε να πούμε ότι ήταν ένας άνθρωπος που άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο και έτσι θα τον θυμόμαστε», πρόσθεσε.

Οι τελευταίες στιγμές του Ι. Καζάζη και οι εκκρεμότητες που φρόντισε να κλείσει
«Χθες τον είδε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και επειδή μάλιστα σήμερα θα έπαιρνε την άδειά του, συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, του είπε ότι φεύγει σήμερα για διακοπές, χαιρετήθηκαν. Ότι εκκρεμότητες είχε με τον δήμο φρόντισε να τις κλείσει. Συγκεκριμένα είχε κάνει μια παρουσίαση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και εκκρεμούσε να την στείλει σε ηλεκτρονική μορφή, μας την έστειλε χθες το μεσημέρι και σήμερα μάθαμε αυτά που μάθαμε», κατέληξε ο κ. Δαρδανέλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.