Οικονόμου: Ασυγχώρητος μαυρογιαλουρισμός από Τσίπρα – Ολετήρας για τους συνταξιούχους

Με αναφορά στις θεματικές συνεντεύξεις τύπου του πρωθυπουργού ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση ό,τι είπε το έκανε γιατί έχει ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός ανέπτυξε με αδρές γραμμές το σχέδιό του για οικονομική πρόοδο για να αναβαθμιστούν οι μισθοί των πολιτών και να αποκατασταθούν οι αδικίες που σωρεύτηκαν από τα χρόνια των μνημονίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι επέλεξε τον μονόλογο ή καλύτερα το μονόπρακτο όπως είπε χαρακτηριστικά.

Έταξε στους συνταξιούχους λαγούς με πετραχήλια, είπε και είπε ότι όσα υποσχέθηκε αθροίζουν μια μαύρη τρύπα 10,5 δις ευρώ.

Μίλησε για ασυγχώρητο μαυρογιαλουρισμό και τον χαρακτήρισε ολετήρα για τους συνταξιούχους.

Για κλεμμένες ατάκες κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τα όσα είπε το πρωί επισκεπτόμενος για δεύτερη φορά τα γραφεία της ΑΔΑΕ.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να βρίσκει δικά του να λέει. Φυσικά υπάρχουν δικαστές και δικαιοσύνη στην Ελλάδα και να μην τους χρησιμοποιούμε για δικές μας υποθέσεις. Οι Έλληνες δικαστές τιμούν τον ρόλο τους. Έχουμε καθαρή τοποθέτηση της υπόθεσης αυτής όσον αφορά στα μυθεύματα και τα ρυπαρά δίκτυα. Όσοι συμμετείχαν σε παρακολουθήσεις θα έρθουν στην επιφάνεια και όλοι όσοι τους διοχέτευαν αυτό το υλικό. Να ψάξουμε ποια η προνομιακή σχέση με αυτούς που εκτός πλαισίου λειτουργούσαν», είπε.

Και πρόσθεσε: «Μιας και ασχολείται με θέματα της δικαιοσύνης μήπως να τοποθετηθεί και για άλλα που παραμένει σιωπηλός; Ο κ. Τσίπρας σιωπά για τις μαύρες σακούλες και αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται. Ο πρωθυπουργός για τις υποκλοπές μίλησε από την πρώτη στιγμή. Μπορεί κάποιους να μην τους κάλυψαν αλλά θεσμικά ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για να γίνουν οι διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός μίλησε δεν κρύφτηκε. Τον κ. Τσίπρα τον ψάχνουμε. Σήμερα μίλησε για θέματα δικαιοσύνης. Τα ήξερε αυτά ο κ. Τσίπρας; Ήταν 7ψηφιος ο αριθμός των χρημάτων;»

Ερωτηθείς γιατί εκτιμά ότι δεν δίνει απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η κυβέρνηση δεν εκτιμά. Ρωτά και παίρνει απαντήσεις. Εχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες που γεννούν εύλογα ερωτήματα. Αν υπήρχαν κάποιοι που πήγαιναν μαύρες σακούλες στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούνται ερωτήματα. Θυμίζει την υπόθεση πάμπερς. Ποιος είναι αυτός ο Α2; Δεν έχει όνομα; Δεν οφείλουμε να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο Α2; Και αν συνδέεται με μαύρες σακούλες με λεφτά και χορηγίες της τότε κυβέρνησης; Τα ήξερε αυτά τα μηνύματα ο κ. Τσίπρας; Ας βγει να πει δεν τα ήξερα. Η σιωπή σημαίνει συναίνεση».

Δείτε την ενημέρωση

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.