Οικονόμου για εκλογικό νόμο: Δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν’ αποτραπεί η ακυβερνησία

Στις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτώμενος για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τον εκλογικό νόμο. Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Αlpha σχολίασε πως «δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν’ αποτραπεί η ακυβερνησία και να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία» συμπληρώνοντας πως έτσι αποτρέπονται οι αδύναμες κυβερνήσεις.

«Σκοπός είναι αυτά τα εργαλεία να τα αξιοποιείς για να έχει η χώρα σταθερές και βιώσιμες κυβερνήσεις, για να αποτρέπεις την ακυβερνησία ή τις αδύναμες κυβερνήσεις, κυρίως στους καιρούς που ζούμε. Το θεσμικά σωστό είναι να μην εγκλωβίζεις τη χώρα σε μια διαρκή περίοδο ακυβερνησίας ή έλλειψης σταθερότητας» είπε συμπληρώνοντας πως «δεν είναι το θέμα τι βολεύει τον πρωθυπουργό ή τη βολεύει την κυβέρνηση, αλλά τι βολεύει τη χώρα».




Σε ερώτηση για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είπε ότι θα κινούνται εντός του δημοσιονομικού πλαισίου τονίζοντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς την ελληνική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, για όσο διαρκεί η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι διαρκής και βεβαίως δυναμική. «Θα προσαρμόζεται στις εξελίξεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν πάντοτε» ξεκαθάρισε.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του νομικού πλαισίου, ώστε ο αρχηγός της ΕΥΠ να έχει τη θεσμική δυνατότητα να ενημερώσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί. Τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης δρόμων για την υπέρβαση υφιστάμενων παθογενειών και επιχείρησε να εξηγήσει ότι η ΕΥΠ δεν είναι μια οποιαδήποτε υπηρεσία, όπως π.χ. η Πολεοδομία, όπου μπορεί να προσέλθει ο καθένας για να ενημερωθεί για το θέμα του.

Όσον αφορά στις προκλήσεις της Άγκυρας, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Είμαστε σε εγρήγορση με την Τουρκία».




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.